Природоохоронна акція «Збережи ялинку»

Напередодні новорічних свят протягом грудня 2015 року  у Центрі позашкільної освіти традиційно кожного року проводиться природоохоронна акція  «Збережи ялинку».

Новий рік – це всенародне свято, яке з нетерпінням чекають і дорослі, і діти. На жаль, є в нього і негативна сторона, коли у великій кількості заготовлюють хвойні дерева. Заготовлюються для того, щоб через один-два тижні після свят бути викинутими на смітник. Слідуючи так званим «новорічним традиціям» під сокирою зникають не окремі сосни та ялини, а цілі квартали лісу. Щорічно в передсвяткові дні гине декілька мільйонів хвойних красунь, які приносять людству величезну користь – насичують атмосферу фітонцидами, добре поглинають  шум, служить фільтром від пилу.

Чи так вже незамінна в нашому будинку жива новорічна ялинка? Її з великим успіхом може замінити синтетична, або ялинка, яка створена за допомогою різноманітного підручного матеріалу. А щоб в кімнаті відчувався аромат хвої, достатньо однієї-двох гілочок ялинки чи сосни, оформлених в оригінальну композицію. До речі, ці гілочки отримують під час санітарних чисток лісу, що не завдає шкоди довкіллю.

Протягом місяця вчилися створювати новорічний настрій вихованці Центру позашкільної освіти БНВО. Діти проявили свою фантазію і створили  ялинки та новорічні композиції, що виділялися своєю оригінальністю та простотою у виконанні, а головне такі святкові витвори не потребують великих затрат грошей чи часу. Кожен зможе у домашніх умовах повторити шедевр та прикрасити свою оселю. А головне діти навчилися створювати альтернативу живим ялинкам, і складання новорічних букетів дозволить зберегти мільйони красунь! Адже збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі!

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід