Проведення огляду літератури до Міжнародного дня рідної мови

З метою виховання національної гідності, усвідомлення вивчення рідної мови та поваги до інших мов 21 лютого 2018 року для учнів 11 класу Ліцею БНВО бібліотекар закладу Поджара Т.А. провела огляд літератури «Без мови немає народу» до Міжнародного дня рідної мови.

Із медіапрезентації одинадцятикласники ознайомилися із історією виникнення Міжнародного дня рідної мови та початком святкування цього дня в Україні. Також старшокласники переглянули матеріали презентованої книжкової виставки «Без мови немає народу» та взяли активну участь у вікторині «Знавці рідної мови», що дала змогу впевнитися у своїх знаннях .

Цей День відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня – 17 листопада 1999 року в Парижі.

Оскільки з 6000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Тож пам’ятаймо слова  Великого Кобзаря: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…».

 

Поджара Т.А.,
бібліотекар БНВО

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід