Проведення тренінгів та бесід на тему «Безпека дітей в мережі Інтернет»

У 2023 році Міжнародний день безпечного Інтернету відзначався 7 лютого. Це ключова міжнародна дата, присвячена проблемі безпеки і дітей, і дорослих в онлайн-середовищі. У цей період прийнято проводити різні заходи з безпеки онлайн разом з усім світом. Такі заходи відбуваються у закладах освіти, бібліотеках, громадських та бізнесових організаціях тощо.

Так, у період з 6 по 15 лютого 2023 року для вихованців Центру розвитку дитини та учнів Ліцею практичними психологами проводилися тренінги та бесіди про безпеку дітей в мережі Інтернет. Основна мета таких заходів – поглиблення знань про безпеку в мережі Інтернет, розвиток культури інтернет-спілкування.

Вихованці дошкільного віку на прикладі казки познайомилися з ситуаціями, у які можуть потрапити діти при використанні ґаджетів. Виконали вправу «Правда чи неправда» та обговорили правильні відповіді з онлайн-безпеки.

З учнями ліцею під час занять обговорювалися питання: «Які можливості надає Інтернет дітям?», «Які правила безпечного поводження в Інтернеті?», «Як не нашкодити собі та іншим?», «Як розвивається інтернет-залежність?». Ще раз було проговорено, що в Інтернеті поряд з цікавою і корисною інформацією, є й багато шкідливої.

Також практичні психологи наголосили про існування інтернет-шахрайства (щоб вберегтися від незаконних покупок та фінансових витрат); про важливість звертати увагу на вікові обмеження по перегляду фільмів та передач. Було наведено приклади небезпечних віртуальних знайомств, адже важко перевірити інформацію про співрозмовників в Інтернеті.

Підтримуємо один одного та розвиваємо інформаційну компетентність разом!

 

Ганна Андрющенко,

практичний психолог

Іванна Шкурай,

практичний психолог, соціальний педагог

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід