Профілактика проявів булінгу серед учнів

12 та 13 січня 2021 року серед педагогів Броварського навчально-виховного об’єднання практичні психологи провели тренінги на тему «Профілактика проявів булінгу серед учнів» (відповідно до Плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) у Броварському навчально-виховному об’єднанні на 2020/2021 н.р.).

Основна мета даного заходупідвищити рівень професійної компетентності педагогічних працівників з питань запобігання та протидії проявам булінгу, насильства, домашнього насильства; узагальнити розуміння про можливості педагогів у системі протидії булінгу.

Під час тренінгу педагоги вчилися ідентифікувати прояви насильства, з’ясовували причини, які могли призвести до цього; пропонували свої шляхи попередження та подолання ситуацій агресивної поведінки учнів, домашнього насильства, насильства та булінгу. Слід зазначити, що під час обговорення було використано метод психологічного моделювання та ретроспективний аналіз конфліктних ситуацій, які найчастіше відбувалися у школі протягом І семестру 2020/2021 н. р. Також з педагогами було проведено ряд вправ з метою зняття емоційної напруги та тілесних зажимів. На останок педагоги поділилися своїми емоціями від тренінгу, прикрасили «Ялинку емоцій» своїми іграшками та отримали мотиваційні побажання.

Актуальним під час тренінгу було інформаційне повідомлення психологічної служби закладу щодо результатів анонімного опитування батьківського колективу щодо психологічного комфорту/безпеки у школі. Результати опитування будуть враховані педагогами та психологічною службою при роботі із учнями та батьками.

 

Андрющенко А., практичний психолог

Пільгуй В., практичний психолог

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід