Профілактичні заходи до Всесвітнього дня психічного здоров’я

У період з 26 вересня по 7 жовтня 2022 року психологічною службою Броварського ліцею № 11 проводилися заходи до Всесвітнього дня психічного здоров’я, який відзначається щорічно 10 жовтня.

Основна частина роботи була спрямована на гармонізацію внутрішнього стану здобувачів освіти і для роботи було обрано такий арт-терапевтичний метод, як інтуїтивний живопис або правопівкульне малювання. Він підходить людям будь-якої статі і будь-якого віку (від 5 років).

Діти дошкільного віку вчаться висловлювати в малюнках те, що поки не можуть за допомогою слів, розширюється їх кругозір та вміння, з’являється інтерес до нових знань, легше проходить адаптація в незнайомій обстановці, зміцнюється емоційна стабільність. У школярів заняття правопівкульним малюванням підвищують інтерес до навчання, вони стають спокійнішими, менше отримують стресів, легше починають реагувати на труднощі та перепони. Підлітки починають бачити багатоваріантність рішень, творчо підходити до життєвих завдань, навчаються володіти і вірно направляти свої емоції.

Величезним плюсом від занять правопівкульним малюванням є можливість відвернути дітей від комп’ютера і телевізора. Сучасні діти настільки залежні від цих технічних засобів, що це викликає занепокоєння батьків. Творчі заняття - процес дуже захоплюючий і може викликати мотивацію в будь-якому віці.

Нижче подані результати нашої роботи!

Бережіть себе!

 

Ганна Андрющенко,

практичний психолог

Катерина Новацька,

практичний психолог, соціальний педагог

Архів2022: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід