Підсумки міської акції «За здорове життя» в Броварському навчально-виховному об’єднанні

З метою екологічного виховання підростаючого покоління, формування навичок здорового способу життя і просвітницької роботи серед дітей та учнівської молоді 03.10-04.11.2016 в Броварському навчально-виховному об’єднанні пройшла міська акція «За здорове життя».

Розпочалася акція із вхідного діагностування для вивчення рівня обізнаності учнів та вихованців щодо основ здорового способу життя. Практичний психолог Орещенко А.І. продіагностувала учнів та вихованців БНВО, опрацювавши результати підготувала та роздала рекомендації вчителям і керівникам гуртків для подальшої роботи з учнями та вихованцями щодо просвітницької роботи в закладі.

Виховні заходи просвітницької тематики проходили у всіх структурних підрозділах Броварського навчально-виховного об’єднання:

У Центрі розвитку дитини для найменших – це фізкультурні розваги та бесіди з елементами гри «Бережи здоров’я змалку».

Вихователі ГПД та класні керівники протягом акції провели виховні години «Здорові звички – здоровий спосіб життя».

6 жовтня вчитель біології Поплавська В.В. для учнів 10 та 11 класів Ліцею технологічного профілю БНВО провела урок «Органічні речовини і здоров’я людини». 

12 жовтня вчитель української мови та літератури Ігнатюк Т.І. провела конкурс творчих робіт про шкідливі звички. З написанням твору-роздуму на тему: «Шкідливі звички – перепона для успішного життя», який написали учні Ліцею технологічного профілю БНВО, найкраще справились Коваль Д. та Паламарчук І.

17 жовтня керівник гуртка «Інформаційна культура» Кисіль С.В. для учнів 1 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО провела бесіду на тему: «Вплив комп’ютера на здоров’я дитини». 

17 жовтня вихователь ГПД Лаптінова І.В. для учнів 2 класу ЗОШ І-ІІ ст. провела заняття на тему: «Вживання грибів – користь чи шкода». Для закріплення вивченого матеріалу другокласники намалювали тематичні малюнки, з яких педагог у навчальному кабінеті створила виставку «Їстівні та отруйні гриби».

З 18 по 21 жовтня в рамках міської акції «За здорове життя» для учнів 1 та 2 класів ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО вчителем фізкультури Бондар М.С. було організовано спортивні змагання під гаслом «В здоровому тілі – здоровий дух».

18 жовтня з метою ознайомлення учнів 2 класу загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО з основними правилами ведення здорового способу життя та розвитку спостережливості, інтелектуальних здібностей, уміння висловлювати свою думку, виховання основних моральних цінностей бібліотекарем Порджарою Т.А. було проведено тематичне заняття «Ми за здоровий спосіб життя».

21 жовтня відповідно до плану практичний психолог Орещенко А.І. провела виховний захід «Я за здоровий спосіб життя» для учнів 10-11 класів Ліцею технологічного профілю БНВО.

З 24 по 30 жовтня керівники гуртків провели виховні бесіди на тему: «Здорове харчування дитини». Вихованці гуртка «Палітра» (керівник Костенко Т. О.) створили виставку малюнків «Здорове харчування – міцне здоров’я».

Для учнів та вихованців у закладі заввідділом оргмасової роботи Поплавською В.В. були оформлені класні куточки та стенди наочної агітації.

Протягом міської акції «За здорове життя» бібліотекар Поджара Т.А. підготувала тематичну виставку літератури «Найцінніший дар – здоров’я», яку відвідали учні 1 та 2 класів ЗОШ І-ІІ ст., вихованці Центру позашкільної освіти та учні Ліцею БНВО. Для старшокласників Ліцею БНВО бібліотекар провела також виховний захід «Молодь за здоровий спосіб життя».

Учні Ліцею технологічного профілю Юхимович Ю. та Рогачова Д. підготували малюнки, які були подані на міський конкурс малюнків «Ми за здорове харчування».

Протягом 2016/2017 навчального року педагоги закладу і надалі будуть продовжувати вести просвітницьку діяльність щодо ведення здорового способу життя учнів та вихованців Броварського навчально-виховного об’єднання.

З 1 по 4 листопада практичний психолог закладу провела вихідне діагностування, яке мало показати рівень засвоєння отриманої дітьми та підлітками інформації по закінченню акції. Результати вихідного тестування показали, що вірних відповідей на запитання, що стосувалися здорового способу життя суттєво побільшало. А це означає, що проведена виховна та пропагандистська робота з учнями та вихованцями БНВО займає вагоме місце у навчально-виховному процесі. Для майбутньої виховної роботи у закладі за темою «Здоровий спосіб життя», варто зосередити увагу вихованців на тому, що здоров’я в основному залежить не від кваліфікації лікарів, а від способу життя кожного. Наголошувати дітям, що не всі загальноприйняті поради (так звані «народні рецепти здоров’я») є корисними для всіх без винятку. Варто ставитись до свого організму відповідально і довіряти важливі рішення кваліфікованим лікарям.

Поплавська В.В.,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід