Серце забуте обігрійте добром

Кажуть, юність живе лиш майбутнім,
Кажуть, зрілість цінує лиш мить.
Тільки старість живе незабутнім,
Тим, чого не вернуть, не спинить.

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН.

З метою виховання поваги до людей похилого віку, любові і шани до бабусь і дідусів, уваги до одиноких, самотніх жителів, почуття доброти та милосердя у Броварському навчально-виховному об’єднанні 2 жовтня 2017 року були проведені виховні бесіди присвячені Міжнародному дню людей похилого віку. Під час обговорення педагоги повторили з учнями правила поведінки з людьми похилого віку, ознайомили із такими поняттями як «доброта», «чуйність», «тактовність», «повага», «щирість», «милосердя», «шана» тощо. Розглядаючи оповідання  В.Сухомлинського «Іменний обід», у дітей наверталися сльози, вони співчували бабусі та засуджували маленьку дівчинку за її вчинок. Деякі учні після прочитаного оповідання захотіли попросити вибачення у своїх дідусів та бабусь.

На завершення бесіди учні написали листівки для своїх бабусь та дідусів, у яких висловлювали слова вдячності та любові.

День людей похилого віку дає можливість не лише нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

 

Поплавська В.В.,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід