Специфічний продукт харчування – гриби

17 жовтня 2016 року в рамках міської акції «За здорове життя» вихователь ГПД Лаптінова І.В. для учнів 2 класу ЗОШ І-ІІ ст. провела заняття на тему: «Вживання грибів – користь чи шкода». Під час бесіди педагог ознайомила учнів з поняттями їстівні та отруйні гриби, поглибила знання про позитивні та негативні якості грибів як продуктів харчування. В ігровій формі школярі засвоїли правила техніки безпеки при споживанні та зборі грибів та  правила першої допомоги при отруєні грибами.

Для закріплення вивченого матеріалу другокласники намалювали тематичні малюнки, з яких педагог у навчальному кабінеті створила виставку «Їстівні та отруйні гриби».

Дуже часто дорослі і діти вважають, що їстівні гриби не тільки дуже смачні, а ще й і корисні. Адже згідно хімічним дослідженням загальновживані гриби є цінним продуктом харчування у них міститься значна кількість азотних речовин, зокрема білків. У їстівних грибах виявлено вітаміни А1, В1, В2, О, С, РР, залізо, чимало мінеральних речовин та мікроелементів — калію, фосфору, кальцію, натрію, міді, йоду, марганцю. Не дивлячись на хімічні дослідження, гриби відносять до підступних продуктів харчування, для дорослих вони вважаються важкою їжею, а дітям і зовсім не бажано їх вживати в їжу. Гриби важко засвоюються організмом, а велика кількість їх може викликати алергічну реакцію.

Отже, до використання грибів як продукту харчування слід підходити дуже обережно, тим більше, що їх дія на організм дитини отруйна. І перш ніж включати такі продукти харчування у добовий раціон потрібно ретельно зважити всі «за» і «проти».

 

Поплавська В.В.,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід