Співпраця з Броварським міськрайонним центром зайнятості

На виконання річного плану роботи на 2015-2016 н.р. щодо реалізації завдань дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою: «Розроблення моделі навчально-виховного об’єднання як школи життєвого успіху», з метою ознайомлення учнів із вимогами до професій, потребами ринку праці, забезпечення процесу самопізнання, формування умінь і навичок аналізу різних видів професійного діяльності, формування здатності зіставляти вимоги конкретних професій з власними можливостями та з послугами, які надає служба зайнятості, сприяння розвитку вмінь та навичок, необхідних для забезпечення належного рівня формування професійних планів на майбутнє, начальник відділу активної підтримки безробітних Броварського міськрайонного центру зайнятості Т.Г.Ходокович 2 березня 2016 року для учнів 10-11-х класів Ліцею технологічного профілю БНВО провела профорієнтаційний захід «Уроки реального життя».

Тетяна Григорівна проінформувала присутніх про професії, які найбільш актуальні на ринку праці, основні ринкоутворюючі підприємства міста і наголосила, що саме фахівців робітничих професій потребує ринок праці. Учнів ознайомлено з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Треба», правилами вибору професії. Під час обговорення Тетяна Григорівна звернула увагу старшокласників на свідомий вибір майбутньої професії, основні помилки, які виникають при виборі професії. Наголосила на те, що вибір професії – це велика відповідальність: перед батьками, суспільством, та найголовніше – перед собою. Бо тільки сама людина може збагнути, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання.

З учнями проведено тестування, що допомогло учням визначити свій тип професії, та професійні схильності.

Сподіваємось, інформація, яку отримали майбутні випускники, допоможе зробити вірний професійний вибір та в подальшому успішно реалізувати свій потенціал на ринку праці.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід