Такий корисний відпочинок!

Більшість людей думають: краще зараз попрацювати довше, а потім — довше відпочити. Але чи справді так буває, коли  настає таке довгоочікуване «потім»?

Ви напевне знайомі з людьми, які прагнуть встигнути скрізь, живуть у скаженому ритмі, крутяться, як білка в колесі. Можливо, ви і є такою людиною і, можливо, так виховуєте свою дитину, адже, щоб досягти чогось в житті, треба гарно працювати. Але часто такі люди позбавляють себе відпочинку, як непродуктивного…або ж у них банально не вистачає часу.

Надто інтенсивне життя без якісного відпочинку здатне підірвати здоров’я та увігнати в депресію. Адже навіть спортсмени не тренуються цілий рік без відпочинку, а мають чітко спланований графік, де чергуються відпочинок та тренування. Ваші результати в роботі будуть скромніші, якщо ви не будете дозволяти собі відпочити, не говорячи вже про дитину та її досягнення. Окрім того, ви не зможете повністю відчути смак життя, адже у вас просто не вистачає для цього часу!

Між тим, повноцінний відпочинок дуже важливий для вашого здоров’я, самопочуття, настрою. До того ж, дозволивши собі відпочити, ви потім можете взятися до роботи з подвійною силою! Відпочинок не є безглуздим марнуванням часу, адже протягом цього часу відбувається відновлення нормального стану організму, життєвих сил.

Відпочинок заряджає енергією на виконання безлічі справ. Очевидно, що коли ви відчуваєте себе втомленим, вам потрібен відпочинок - іноді повноцінний сон, часом просто тиша і спокій. І замість того, щоб насильно змушувати себе виконати поставлене завдання, краще дозволити собі «підзарядитися енергією» і подрімати. Дослідження підтверджують, що найбільш ефективний сон триває 15-30 хвилин. Якщо ви перебуваєте у сні більше - ви відчуєте себе ще більш втомленим. 

Вище викладена інформація стосується дорослої людини, а уявіть, як втомлюється організм, що росте, якому до всього є діло та все цікаве, а отже не сидиться спокійно на місці, особливо зараз у час безперервного потоку інформації та ще й з кількох джерел одночасно!

Тому не забувайте виділити час на відпочинок, як для себе, так і для дитини! Це час для перезарядки фізичної та емоційної. Результат не змусить себе довго чекати!

 

Чуняк В.А.,
практичний психолог 

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід