Тиждень безпечного Інтернету

З 2 по 8 лютого 2021 року для учнів 1-8 класів ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО вихователями групи продовженого дня та класними керівниками до Дня безпечного Інтернету було проведено тиждень «Безпека в мережі Internet».

Проблема безпеки дітей в Інтернеті є дуже актуальною і на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється, її переважну частину становить молоде покоління – діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.

Метою проведення тижня було зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції шляхом покращення обізнаності дітей та учнівської молоді з питань безпечного Інтернету, а також популяризація більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій.

В рамках тижня було проведено ряд заходів: для учнів 1-3 класів бесіди «Інтернет і дитина», «Безпечний інтернет», «Комп’ютер чи книга»; для учнів 5 класу годину спілкування «Безпека дітей в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі»; для учнів 4, 6, 7 класів виховні години «Я в мережі інтернет», «Я – за безпечний Інтернет», «Віртуальний світ комп’ютерних ігор»; для учнів 8 класу прес-конференцію «Які загрози несе нам Інтернет?».

Старшокласники створили інформаційний стенд про безпеку в Інтернеті, на уроках інформатики розробили буклети «Безпечний Інтернет».

Також були розроблені рекомендації з питань безпеки в Інтернеті для батьків та виготовлено пам'ятки про те, як батьки можуть контролювати поведінку своїх дітей в Інтернеті.

 

Вікторія Поплавська,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід