Трикотаж і життя

На виконання реалізації завдань IV (узагальнюючого) етапу науково-дослідної роботи всеукраїнського рівня, з метою виконання плану заходів проекту «Центр розвитку дитини як Школа радості та сили розуму», ознайомлення вихованців Центру розвитку дитини з різними професіями 8 вересня 2015 року для старших дошкільнят була організована та проведена  екскурсія до одного з найбільших виробників верхніх трикотажних виробів – Публічного Акціонерного Товариства «Софія».

Маленьких вихованців радо зустріла інженер з охорони праці Неля Олексіївна, яка і провела цікаву змістовну екскурсію цехами потужного виробництва.

Перша екскурсійна зупинка відбулася у ткацькому цеху, дошкільнята спостерігали за роботою в’язальних машин, які працюють за допомогою комп’ютера, дізналися про те, що кожна машина облаштована спеціальним світлофором, який попереджає в’язальницю про поломку, зупинку машини. На власні очі побачили як створюється трикотажне полотно.       Друга зупинка відбулася у цеху де прасують трикотажні вироби, діти спостерігали за роботою прасувальниці, яка працює з величезною паровою праскою. Після прасування трикотажне полотно акуратно складається та відправляється до швейного цеху, куди й запросили наших дошкільнят.

У швейному цеху маленьким вихованцям показали станок-ножиці. Діти із захватом спостерігали як із під гострого леза з’являються заготовки виробів готових до пошиття. Далі екскурсовод провела дітей до швейних машин. Тут вихованці ознайомилися з професією швачки, спостерігали за її професійними діями, ставили запитання щодо пошиття одягу. А на згадку про екскурсію кожен з дітей отримав невеликий подарунок – підставку для чашки.

 

Вальченко В.О.,
методист з дошкільного виховання

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід