Участь у Всеукраїнському родинному конкурсі “Український коровай”

Протягом квітня 2018 року вихованці гуртка «Юний кондитер», учні 5 класу ЗОШ І-ІІ ступенів, наполегливо готувались до участі у заочному Всеукраїнському родинному конкурсі “Український коровай”.

Діти вивчали символи, традиції і звички народу України з хлібопекарської майстерності.

З любов’ю та злагодженістю працювали вихованці під керівництвом Орещенко А.І., керівника гуртка, над створенням творчої композиції «Коровай святковий». Адже за давньою українською традицією виготовлення короваю та його прикрашання має певне символічно-містичне значення. Так, сам коровай уміщено в корзину, що символізує опіку та зібраність колективу, зверху увінчує його коса – дівоча краса, бо кожен має бути гармонійно красивим як зовні, так і внутрішньо; квіти: волошки – символізують ніжність, ромашки – символ юності та любові, маки – вічної пам’яті, колоски – достатку та добробуту. І за традицією коровай подавали на вишитому рушнику, що теж містить зображення традиційних символічних квітів, а блакитний колір вишивки символізує безмежність.

З давніх-давен в Україні коровай вважався символом щастя та достатку.  І саме коровай, виготовлений вихованцями гуртка «Юний кондитер» під керівництвом Орещенко Антоніни Іванівни, став ознакою гостинності  колективу Броварського навчально-виховного об’єднання і символом найкращих побажань в досягненні успіху.

 

Із хлібом і сіллю, як завжди ведеться,
Ми зичим достатку усім і добра.
Хай сонце всміхнеться, життя удається,
І доля завжди щоб привітна була.

 

 

Орещенко А.І.,
керівник гуртка "Юний кондитер"

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід