У країні Психологія

10 березня 2016 року першокласники ЗОШ І-ІІ ст. БНВО здійснили подорож у країну Психологія, де дізнавалися про цю цікаву науку.

Метою даного заняття було познайомити дітей з наукою психологією, засвоїти знання про особистість та темперамент, види темпераменту (сангвінік, холерик, меланхолік та флегматик), розвивати емпатію, повагу до кожної особистості.

Учні мали можливість методом сократівських питань самостійно дійти висновків відносно особливостей науки. Оскільки психологія буквально з грецької перекладається, як наука про душу, найперше, ми визначили, що таке душа, у кого вона є. Виявили, що всі люди відрізняються: як зовнішньо, так і внутрішньо. Так, діти дійшли до більш наукового поняття – особистість, яка є неповторна, унікальна, індивідуальна.

Темперамент – вроджена і мало змінна властивість людської психіки, що визначає реакцію людини на інших людей та на обставини. Виділяють  4 типи темпераменту, що є широко відомими: сангвінік, холерик, флегматик та меланхолік. Дітям пропонувалося підібрати героїв з казок чи мультфільмів до кожного з типів темпераменту. Наостанок дітям було запропоновано жартівливий шарж Херлуфа Бідструпа, що зображає відмінну реакцію різних темпераментів в однаковій ситуації, та простежити за собою, а як би вчинив кожен з них.

 

Чуняк В.А.,
практичний психолог

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід