Як потрапляє хліб на стіл

Хліб – усьому голова, так в народі кажуть,
Хліб – це мир, любов, життя, хліб – це наша радість.

 

Під таким гаслом 14 березня 2019 року Задорожня І.С., вихователь ГПД, для учнів 2-го класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО провела профорієнтаційний виховний захід на тему: «Як потрапляє хліб на стіл» з метою викликати у дітей бажання  виконувати посильну працю, допомагати дорослим, виховувати повагу до праці хліборобської професії, дбайливо ставитись до результату їх роботи та любові до хліба. До уваги дітей був представлений відеоролик «Із поля до столу», з якого вони мали змогу ознайомитися з багатьма професіями, які потрібні для того, щоб хліб був на нашому столі. Діти побачили, що важка праця хлібороба, мірошника, пекаря, продавця, і що вони повинні завжди ставитися до хліба з шаною та повагою, бо хліб – це життя.

Ірина Сергіївна прочитала оповідання «Шматок хліба» В.Сухомлинського, в якому йшла мова про історію, яка трапилась в одній школі із учнями групи продовженого дня. За прочитаним діти зрозуміли, що хліб святиня, що його потрібно берегти, і перш, ніж щось робити, потрібно обдумати свій вчинок.

Другокласники пригадали прислів’я про хліб, про людську працю, прослухали пісню «Хліб усьому голова» і дійшли висновку, що не може бути родина багатою без хліба: з хлібом зустрічають гостей,  легкого хліба немає, хліб має багато імен.

 

Ірина Задорожня,
вихователь ГПД

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід