Безпека в мережі Internet

Сьогодні Інтернет проник у наше життя і діяльність. Окрім комп’ютерів та ноутбуків, ми підключаємо до Інтернету все: мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Цим незамінним всемережям користуються не тільки дорослі, а й діти різних вікових категорій і дуже часто без нагляду дорослих. Саме тому надзвичайно важливо знати якомога більше інформації про безпеку у Всесвітній мережі.

Дітям буває складно зрозуміти, що Інтернет – це така ж реальність, як і світ навколо. Тут є маса загроз як для особистості дитини, так і для її комп’ютера. Тут можуть обдурити, обікрасти, нашкодити, змусити зробити щось погане. Уберегти дитину від цих загроз – завдання не лише батьків, а й педагогів БНВО.

17-18 лютого 2020 року для учнів 1-7 класів ЗОШ І-ІІ ст. та учнів 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО вихователі ГПД та класні керівники провели ряд тематичних виховних заходів: 

  • для учнів 1-А та 1-Б класів було проведено бесіди «Інтернет і дитина»
  • для учнів 2-А і 2-Б класів – бесіди «Безпечний інтернет»
  • для учнів 3 класу проведено бесіду «Комп’ютер чи книга»
  • для учнів 4 класу – виховну годину «Я в мережі інтернет»
  • для учнів 5 класу – годину спілкування «Безпека дітей в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі»
  • для учнів 6, 7 класів проведено виховні години «Віртуальний світ комп’ютерних ігор» та «Я – за безпечний Інтернет»
  • для старшокласників – диспут «Іnternet: глобальне добро чи зло?».

Для учнів та батьків було підготовлено інформаційний стенд.

Завдяки проведеним виховним заходам діти розвиватимуть вміння правильно використовувати можливості соціальних мереж та віртуального спілкування. Вони зможуть дізнатися про головні загрози, які несе необережне використання Всесвітньої мережі та механізми, які допомагають їх нейтралізувати.

 

Поплавська В.В.,

завідуюча організаційно-масового відділу

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід