Без верби і калини нема України

У поезії „Символи України" В.Бутріма читаємо про калину:

Криниця з журавлем і кущ калини –
Безсмертя символ, символ батьківщини,
Це символ вірності, це символ чистоти,
Людського милосердя й доброти.
Калину і до столу подавали,
Весільні короваї прикрашали.
Як символ долі і краси,
І чистої дівочої коси...

 

Нові цікаві історії, важливі знахідки та відкриття, можливість доторкнутися до невідомих сторінок історії свого краю та українського народу, удосконалити свої знання про символи України та показати свою майстерність – все це змогли отримати вихованці Броварського навчально-виховного об’єднання під час осінніх канікул. 

З метою національно-патріотичного виховання 26 жовтня 2016 року, в період осінніх канікул, для вихованців гуртків декоративно-ужиткового напрямку Центру позашкільної освіти завідувач організаційно-масовим відділом Вікторія Василівна Поплавська провела виховну бесіду «Без верби і калини нема України». Розповіла про видатних українців, про народні символи України¸ державні символи. Загадувала загадки дітям, декламувала вірші про Україну, провела вікторину «Знавці української культури».

Керівники гуртків: Наталія Віталіївна Чернецька (гурток «Майстерня подарунків»), Лілія Вікторівна Матвєєва (гурток «Чарівні прикраси»), Наталія Олександрівна Шарик (гурток «Чарівний завиток») провели майстер-клас по виготовленню вітальної листівки із зображенням калини. На майстер-класі діти опанували вміннями створювати композицію з елементів на прямокутному аркуші паперу, виконувати круглі квілінгові форми та форму «краплина» з тонких смужечок паперу. Свої листівки прикрасили вирізаними орнаментами у вигляді вишивки.

Головним завданням даного майстер-класу є не тільки організація вільного часу, а й створення умов для виховання творчої особистості, патріота своєї держави.

 

Чернецька Н.В.,
завідувач художньо-естетичним відділом

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід