Виховні заходи до Міжнародного Дня памяті жертв Голокосту

27 січня у світі відзначався Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У період Другої світової війни нацисти репресували більше 4 мільйонів євреїв та представників низки інших національностей.

Саме тому щороку у Броварському ліцеї № 11 проводяться виховні бесіди та уроки-пам’яті жертв Голокосту.

Цього року без винятку, з 22-26 січня 2024 року учням 1-4 класів вчителі та вихователі ГПД провели виховні бесіди, використовуючи зрозумілу мову та ілюстрації, допомогли молодшим школярам зрозуміти сутність трагічних подій та їх вплив на історію України. Учням 5-9 класів вчитель історії провела уроки-памяті «Міжнародний День памяті жертв Голокосту: не дитячі історії».

Учні дізнались про долі дітей у цей непростий період. Описи не простих ситуацій, які вони почули дивували та шокували їх. Але в умовах сьогодення стає зрозуміло війна, геноцид та несправедливість знаходить всіх і дорослих, і дітей.  Долі дітей, про яких йшла мова були не простими, але всі залишились живими, зуміли написати свої книги-сповіді, щоденники, дати численні інтерв’ю, щоб зберегти спогади для сучасників. Учнів це неабияк надихнуло і наші головні висновки: після темряви завжди сходить сонце та бере верх справедливість!

  

Ірина Шляхтиченко, вчитель історії

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід