Вічний як народ

Шевченко – явище унікальне. Його немає з ким порівняти у письменстві інших народів. Не тому, що він кращий за інших. Йдеться про особливий генотип культури нашої країни. Уявити себе без Шевченка – все одно, що без неба над головою. Він – вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу.

11 березня 2016 року в актовій залі  Броварського навчально-виховного об’єднання відбувся виховний захід, присвячений дням пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

Свято пройшло в теплій невимушеній атмосфері. Спочатку своє читання віршів Кобзаря представили учні 1 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО.  Учні 10-11-х класів Ліцею технологічного профілю БНВО читали поезії Шевченка українською, російською, білоруською і навіть англійською. А також учасники літературного гуртка «Дивослово» Центру позашкільної освіти БНВО показали інсценізацію «Слово Кобзаря».  Повторити свої знання всі бажаючі змогли, взявши активну участь у вікторині «Син великого народу».

Окрасою свята стала пісня «За сонце, за небо…» у виконанні учениці 11-Б класу Фещенко Анни.

Продовжилось свято виховними годинами у класах, де учні Ліцею БНВО, виконавши тестову роботу, змогли  проявити свої знання життєвого й творчого шляху Т.Г.Шевченка та його віршів.

 

Поджара Т.А.,
бібліотекар, вчитель української мови та літератури

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід