Грамотність – свято для людства

Міжнародний день грамотності свято, що відзначається щорічно 8 вересня, символізує досягнення усього людства. Людство досягло вражаючого прогресу, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх – дітей, молоді та дорослих – ще не до кінця досягнута мета. Кожна сучасна людина повинна бути освіченою та викликати довіру і повагу у інших. У народі кажуть: «За одного грамотного сім неграмотних дають».

3-6 вересня 2019 року у Броварському навчально-виховному об’єднанні з метою вдосконалення навичок виразного читання та мовлення, вироблення сталого інтересу до рідної мови, плекання почуття національної гідності, формування внутрішньої потреби постійного удосконалення мовної культури до Дня грамотності для учнів ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО та старшокласників Ліцею технологічного профілю БНВО було проведено ряд цікавих та різнопланових заходів:

  • Класоводи Хандюк О.Г., Мельниченко А.А., Стенченко О.П., Фролова І.А., Вальченко В.О. для учнів 1-3 класів провели виховні бесіди: «Бути грамотним престижно!». Виконуючи різноманітні вправи «Звуки і букви», «Знайди помилку», «Поділи слово на склади», «Обери слова-друзі», учні закріпили знання і вміння з письма, з розвитку зв’язного мовлення, з виразного читання.
  • Для учнів 4 класу Сіромолот Н.О. провела інтелектуальний конкурс «Грамотій класу». Почесне звання виборов Попов Олександр.
  • Для учнів 5 класу вчитель української мови та літератури Бабенко Т.О.  провела урок-гру «В гостях у пані Граматики».
  • Вчитель української мови та літератури  Колтко М.О. для учнів 6 та 7 класів провела урок-мандрівку «Шляхами країни Недоргаматії» та мовознавчий турнір «Єднаймося заради мови».
  • Для учнів 11 класу Ліцею БНВО вчитель Бабенко Т.О. провела урок-презентацію есе: «Без мови немає народу».
  • Для дітей був оформлений інформаційний стенд «Зростаймо грамотними», на якому розміщені поради майбутнім грамотіям.

Грамотність допомагає кожному розширити життєві можливості. Вона – основа для стійкого розвитку і миру. Це – право людини, яке вона неодмінно має реалізувати.

Будьмо грамотними – покращуймо своє життя і світ навколо!

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід