Декада професії "Кухар"

З метою популяризації професії, підвищення професійних знань, виховання любові до праці, розвитку професійних здібностей, культури мови, почуття відповідальності з 14 по 23 квітня 2015 року було проведено декаду професії «Кухар».

14 квітня 2015 року для вихованців Центру розвитку дитини вчитель технологій Мухіна С.Л. провела:

  • екскурсію до кабінету з технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, організації виробництва та обслуговування з метою ознайомлення з професією кухар;
  • виховні заходи на теми: «Дивовижна професія кухар» та «Його величність хліб» з метою розвитку інтересу та поваги до професії кухар, уваги, пам’яті, логічного мислення, ознайомлення дітей з історією виникнення хліба. Систематизації знань про працю хлібороба, комбайнера, тракториста, пекаря, водія, виховання любові до кухарів, культури спілкування, бережного ставлення до хліба, відчуття подяки та поваги до людей, що вирощують і печуть хліб. Наприкінці заходу Світлана Леонідівна дітей пригостила смачним, запашним хлібом з сіллю та дала виконати домашнє завдання. На наступний день діти презентували свою роботу.

16 квітня 2015 року для вихованців Центру позашкільної освіти Світлана Леонідівна провела:

  • екскурсію до кабінету з технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, організації виробництва та обслуговування з метою ознайомлення з професією кухар;
  • виховний захід на тему: «Така знайома незнайомка» з метою розвитку інтересу та поваги до професії кухар, пам’яті, уваги, логічного мислення, ознайомлення дітей з історією виникнення цибулі, систематизації знань про працю людей, причетних до вирощування цибулі, виховання любові до кухарів та культури спілкування.

21 квітня 2015 року серед учнів 10 класу з професії «Кухар» Світлана Леонідівна провела інтелектуальну гру «Своя гра» з метою підвищення інтересу до обраної професії, закріплення професійних знань, розвитку культури мови, логічного мислення, виховання почуття відповідальності, колективізму.

У грі прийняли участь дві команди: «Галушки» та «Круті перці». Старшокласники відповідали на цікаві запитання. Складали байки про продукти харчування, згадували весь вивчений матеріал. За підсумками журі перемогла команда «Круті перці» з рахунком 160:120 балів.

Декада професії кухар – це свято професії, на якому в різних конкурсах демонструвалися досягнення, вміння, практичні навики учнів. Це Декада – яка поєднує учнів та вихованців БНВО в Світі кулінарних захоплень. Декада професії це не тільки професійна подія навчального закладу. Адже свої враження з цього свята учні «рознесуть» не тільки по своїх домівках, а й до своїх друзів, знайомих… 

 

Кисіль С.В.,
методист з профорієнтаційної роботи

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід