Дзвони Чорнобиля

По кожному плачуть дзвони скорботи…
Це крик, це стогін, наших душ
Наш сум, наш біль, наш час
І наша людська Пам’ять!

 

24-25 квітня 2018 року до 32-ої річниці з Дня Чорнобильської катастрофи та з метою розширення знань учнів про причини та наслідки аварії на ЧАЕС, формування загальнорозвиненої людини, що буде протистояти злу, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу, розкриття особливості професії рятувальник, виховання почуття сприймання чужого болю як свого, поваги до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства, прищеплення любові до рідного краю, почуття відповідальності за благополуччя нашої держави у БНВО було проведено такі виховні заходи:

Для учнів 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО вчитель біології Поплавська В.В. провела виховний захід на тему: «Дзвони Чорнобиля». Хвилиною мовчання школярі вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації аварії на ЧАЕС.

Бібліотекар Поджара Т.А. презентувала учням закладу виставку художньої та науково-публіцистичної літератури «Чорнобиль: трагедія, попередження, подвиг».

Педагоги Вальченко В.О., Сіромолот Н.О., Фролова І.А., Шляхтиченко І.В. для учнів 1, 2, 3 та 5 класу ЗОШ І-ІІ ст. провели бесіди на тему: «Чорнобиль не має минулого часу».

Вчитель образотворчого мистецтва Борисенко Л.М. створила виставку творчих робіт учнів 2 класу на тему: «На Чорнобиль журавлі летіли, з вирію вертались навесні».

Для учнів 5 класу ЗОШ І-ІІ ст. відповідальна за організацію роботи з охорони праці та пожежної безпеки Панкова О.О. організувала та провела екскурсію до пам’ятника героям Чорнобиля.

На шкільних стендах були оформлені тематичні виставки, з матеріалом якої мали змогу ознайомитися учні школи.

Чорнобиль!!! Як крик Землі, її благання про пощаду. Це крик і стогін наших душ, посивіле волосся, і одвічно питання «За що?» на людство впала, таким тягарем на плечі лягла. Вибух – секунди і на довгі роки в душах наших рана, що й через віки не зможе загоїтись. В цю жахливу мить лише дехто знав, яку небезпеку приховує в собі ця катастрофа. «Мирний атом» перетворився на вбивцю, він забрав тисячі людських життів, вбив ще ненароджених дітей, зробив багатьох молодих людей інвалідами, приніс міліардні збитки нашій державі.

В цьому році минає 32 роки, важких і довгих, які стали мірилом сили волі, міцності характеру, 32 роки сповнених надій на краще життя.

26 квітня зілляється полум’я пам’яті і надії в одне полум’я – Віри!

Чи знаєш ти світе
Як сиво ридає полинь,
Як тяжко, як тужно
Моєму народу болить!..
Щоб наша душа і дорога
Єднали глибину і вись
Чорнобильська пересторога волає:
Людство зупинись!

 

 

Завідуюча організаційно-масовим відділом
Поплавська В.В.

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід