Дзвони Чорнобиля

26 квітня 1986 року – події цього дня стали однією з наймасштабніших трагедій для людства. Вибух на Чорнобильській АЕС зруйнував життя тисячам людей і створив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народу.

26 квітня 2021 року здобувачі освіти та педагоги БНВО приєднались до загальноукраїнської акції до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС, прослухавши аудіоролик, який містить аудіохроніку розмови диспетчерів у перші хвилини після аварії на ЧАЕС та інформацію про її причини і наслідки.

З 23 по 26 квітня 2021 року в ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО проводились різноманітні виховні заходи присвячені Міжнародному дню пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф та 35 роковин вибуху на Чорнобильській АЕС.

Для учнів ЗОШ І-ІІ ступенів класні керівники провели:

  • для учнів 1-х класів – бесіди «Аварія на ЧАЕС та її наслідки»
  • для учнів 2-х класів – бесіди «Відлуння Чорнобиля»
  • для учнів 3-х класів – бесіди «Чорнобиль: чорний спомин, вічний біль…»
  • для учнів 4 класу – бесіду «Мужність і біль Чорнобиля»
  • для учнів 5 класу – бесіду «Чорнобильська катастрофа – історія про трагедію…»
  • для учнів 6 класу – виховну годину «Чорнобиль – довгий слід трагедії»
  • для учнів 7-8 класу – виховну годину «Твій біль, Україно – Чорнобиль».

Виховні години та бесіди для учнів 1-8 класу були проведені в дистанційному форматі, за допомогою сервісу Google Meet. Також учням було рекомендовано до перегляду ряд відеоматеріалів, документальних та художніх фільмів.

З метою поглиблення знань учнів про аварію на Чорнобильській АЕС та розуміння її причин та наслідків на онлайн-уроках фізики, біології та хімії учням 7-8 класів учителі провели роз’яснювальні бесіди «Спадкові хвороби людини. Генетичне консультування», «Мутації: види мутацій, причини та наслідки», «Атомне ядро. Ядерна енергетика».

Учні 6 та 8 класу долучились до обласного онлайн-челенджу поезії «Чорнобильський вітер по душах мете…». Відео, на якому учні декламують поезію, присвячену Чорнобилю, розміщено на сторінці закладу у Facebook.

23 квітня учні 7-8 класу та їх класні керівники були присутні на інтерактивній екскурсії музеєм цивільного захисту «Зірка Полин».

У бібліотеці закладу представлена виставка літератури «Чорнобиль: трагедія, попередження, подвиг».

Учні 1-х класів на заняттях гуртка «Розфарбований світ» Центру позашкільної освіти БНВО спробували зобразити трагедію Чорнобиля на аркушах паперу. Малюнки дуже зворушливі. Онлайн-виставка робіт організована на сторінках закладу у Facebook та Instagram.

Вихованці гуртка «Дизайн та технології» Центру позашкільної освіти БНВО взяли участь в обласній онлайн акції «Квітка Відродження».

Також напередодні 35 роковин Чорнобильської катастрофи, з 20 по 24 квітня учні 1-8 класів ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО взяли участь в екологічному онлайн-флешмобі «Мій ековчинок, або що я зробив для своєї Землі» (в рамках Всеукраїнської природоохоронної акції).

Цю трагедію не можна забувати, бо її відлуння людство буде відчувати ще довгі роки…

 

Ірина Шляхтиченко,
педагог-організатор

 

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід