Зупинимо СНІД, доки він не зупинив нас!

1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом та день толерантності до ВІЛ-інфікованих, особливо акцентує увагу на тому, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

1 грудня 2016 року вчитель біології Поплавська В.В. з учнями 10 класу Ліцею технологічного профілю БНВО провела урок-конференцію на тему: «ВІЛ/СНІД – смертельна загроза людству». Основна мета уроку: поінформованість та профілактика розповсюдження ВІЛ-інфекції серед молоді, вивчення шляхів зараження ВІЛ-інфекцією, ознайомлення з методами запобігання ВІЛ-інфікуванню, формування толерантного ставлення до людей, які живуть із цим недугом, виховання уважного ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, як найвищої цінності.

Під час конференції учні у ролях лікаря, журналіста, юриста, мікробіолога, соціального працівника, психолога, бібліотекаря розкривали проблему ВІЛ-інфікування в Україні як найбільшого лиха ХХІ ст. Для закріплення вивченого матеріалу вчитель використала індивідуальні та групові форми роботи.

Для учнів 1 та 2 класів ЗОШ І-ІІ ст. БНВО учні 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО підготували та провели в ігровій формі інформаційні хвилинки «СНІД: знати, щоб жити».

Для учнів 10-11 класів Ліцею БНВО бібліотекарем закладу Поджарою Т.А. було проведено огляд виставки літератури  «Молодь за здоровий спосіб життя». Бібліотекар ознайомила старшокласників із основними подіями, що передували відзначенню цієї події світовою громадськістю, про важливість толерантного ставлення до хворих людей та основних дій щодо збереження власного здоров’я.

Україна продовжує займати одне з провідних місць за темпами зростання епідемії ВІЛ/СНІД. Проблеми ВІЛ/СНІДу є не тільки медичними, а головним чином соціальними і духовними. Тому у БНВО педагоги протягом року проводять роз’яснювально-профілактичну роботу щодо питань ВІЛ/СНІДу та ведення учнями та вихованцями здорового способу життя.

 

Поплавська В.В.,
вчитель біології БНВО

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід