Козацькому роду нема переводу

День Захисника України – це свято мужнього воїна і визволителя, прекрасного сім’янина і продовжувача роду, порадника та друга. А ще 14 жовтня в Україні святкують Покрову – це велике народне свято. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва. У кожного сучасного воїна присутній дух козака, борця за волю і незалежність свого народу.

11 жовтня 2019 року до Дня захисника України в актовій залі Броварського навчально-виховного об’єднання для учнів 2-А класу ЗОШ І-ІІ ступенів класний керівник Олена Павлівна Стенченко разом із батьками організувала та провела спортивно-розважальну програму «Козацькому роду нема переводу».

На святі хлопчикам, як майбутнім воїнам, за допомогою заздалегідь підготовлених конкурсних завдань було запропоновано в ігровій формі спробувати себе в ролі командира, сапера, снайпера тощо. Для татусів, які прийшли на свято, теж були приготовлені завдання, з якими вони справились на відмінно. Під час виконання конкурсних завдань хлопчики та й дівчатка (які не стояли осторонь, а теж змагалися) показали свою спритність, мужність, відвагу, силу, доброту, повагу один до одного, продемонстрували командний дух.

Дівчатка привітали хлопчиків і татусів із святом. У подарунок вони підготували хореографічну композицію «Український гопак», а також вразили всіх присутніх майстерним виконанням комплексу силових вправ.

Скільки чоловічих життів в минулому забрали війни, в яких українці боронили свій рідний край. Всіх воїнів-захисників, які віддали своє життя за незалежність і волю нашої держави – України, гості заходу пом’янули хвилиною мовчання.

Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак – це передовсім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. Швидко плине час і не встигнемо озирнутися, як наші ще зовсім юні хлопчики підростуть і стануть справжніми воїнами-захисниками. Вони стануть справжніми чоловіками і будуть берегти мир та спокій на нашій Богом даній Землі!

 

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід