Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має і сумні сторінки. Україна – це країна пісні і краси. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безневинних…

Голокост – це трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Трагедія українських євреїв була не просто частиною Катастрофи єврейства в роки Другої світової війни. Вона була тією сходинкою, переступивши яку нацисти вирішили остаточно знищити всіх євреїв Європи.

Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини. Темою цього дня є вічна пам'ять і прагнення  до того, щоб світ ніколи більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії.

На вшанування цієї події, Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, вчитель історії Шляхтиченко І.В. 25 січня 2017 року провела виховну годину «Трагедія Голокосту» для учнів 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО, а 27 січня 2017 року для учнів 2 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО вихователем ГПД Лаптіновою І.В. був проведений виховний захід «З біллю у душі – назад в минуле».

 

Шляхтиченко І.В.,
вчитель історії

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід