Наша мова солов’їна

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Це найдорожчий скарб, переданий українцям сотнями й сотнями попередніх поколінь.

День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Вже 20 років вся прогресивна громадськість нашої країни святкує це славне свято. Для нашого закладу стало вже доброю традицією щороку зустрічатися на загальношкільному святі мови. Тому 10 листопада 2017 року в актовій залі Броварського навчально-виховного об’єднання вкотре зібралася вся шкільна родина на святкуванні Дня української писемності та мови.

В теплій та дружній атмосфері презентували виразність читання поезій та виконання музичних творів учні 1-3, 5 класів Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО та учні 11 класу Ліцею технологічного профілю. Окрасою свята стала пісня «Сік землі» у виконанні вихованців  нашого закладу та їх батьків.

Кожен із присутніх зміг відчути всю багатобарвність та мелодійність рідної мови та зрозумів, що знання рідної мови – це обов’язок кожного громадянина України. І куди б Ви не пішли – Батьківщина, рідна земля, рідна мова, народ, – завжди будуть з Вами.

 

Вчитель української мови та літератури,
Поджара Т.А.  

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід