Профілактика булінгу в закладі

26 та 27 жовтня 2021 року серед педагогів Броварського навчально-виховного об’єднання проводилися тренінги на тему «Профілактика булінгу у закладі освіти» (відповідно до Плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) у Броварському навчально-виховному об’єднанні на 2021/2022 н.р.).

Основна мета тренінгів - нагадати та ознайомити педагогів із основними документами, що регулюють роботу з системи протидії булінгу в закладі; сприяти усвідомленню власних потреб у особистісному та професійному розвитку для реалізації завдань щодо протидії булінгу; опрацювати можливі варіанти створення системи протидії булінгу, що сприяє безпечному освітньому середовищу.

Під час виконання вправ педагоги ще раз торкнулися питання «Чому виникає булінг?». Серед сформульованих причин були відмічені наступні: підвищений рівень агресії; вседозволеність; настрій; рівень вихованості; невміння поводити себе серед однолітків; діджиталізація; велике скупчення дітей у класах; ранній вступ дітей до школи (6 років); схильність до імпульсивної поведінки; занижена самооцінка тощо. Також, педагогам для опрацювання пропонувалися різні ситуації, які виникали між учнями, між учнями та вчителями, а також між батьками та вчителями. Педагоги шукали нові підходи у врегулюванні конфліктів та подоланні проявів булінгу.

Зазначимо, що під час тренінгу педагоги продемонстрували обізнаність з даного питання, брали активну участь в обговоренні. Тренінг був насиченим та продуктивним.

 

Катерина Новацька,
практичний психолог, соціальний педагог
Ганна Андрющенко,
практичний психолог

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід