Про заходи з культурно-освітньої та спортивної роботи під час літніх канікул у Броварському ліцеї № 11

Літо – це особлива пора року, яка приносить із собою тепло, сонячне світло та відчуття свободи. Це період, коли дні стають довшими, а ночі – коротшими, даруючи більше часу для насолоди природою і відпочинком.

З 3 по 28 червня 2024 року при Броварському ліцеї № 11 Броварської міської ради Київської області проводилися заходи з культурно-освітньої та спортивної роботи під час літніх канікул, в яких приймало участь 106 дітей. Всі вихованці були об’єднані в п’ять груп «Посіпаки», «Веселка», «Батарейки»,  «Патріоти» та «Лідери». Діти вивчили речівку та з допомогою вихователів створили настінні плакати.

Підготовчий етап передбачав вивчення інтересів та потреб дітей, складання розкладу подій та вибір локацій для проведення активностей. Заходи планувалися з урахуванням різноманітності і вікових особливостей учасників.

Спортивно-оздоровчий напрям роботи включав в себе ранкову гімнастику під музику. Майже кожного дня для здобувачів освіти проводилися спортивні змагання. Впродовж літніх активностей проходили дитячі літні олімпійські ігри.  Були організовані футбольні, волейбольні та легкоатлетичні змагання. Естафети та конкурси були організовані враховуючи тематику днів.  Ці заходи сприяли розвитку фізичних здібностей, спортивного духу та командної роботи. Відповідно до плану роботи вихователями та медичною сестрою були проведені заходи з гігієнічного виховання. Також, протягом цих чотирьох тижнів діти отримували «успішки» - показники своєї ефективної та відмінної роботи. Можливість отримати їх була за активну участь у фестивалях та концертах, результативність у спортивних змаганнях, ініціативність та активність. «Успішки» можна було витратити на ярмарці «Все буде Україна», яка була проведена 28 червня.

Також діти приймали участь у творчих майстер-класах з різних напрямків мистецтва, таких як малювання, рукоділля, театральна майстерність. За допомоги керівників гуртків, вихованці мали змогу самостійно підібрати, створити та втілити в життя незабутні образи для своїх виступів, грим, костюми, настінні плакати і т.д. Також для вихованців був проведений день «LEGO». На відкритті фестивалю «Країна LEGO» всі групи отримали завдання – створити LEGO станцію на задані теми. Презентації проєктів були неймовірними, вихованці доклали максимум зусиль до реалізації креативних та творчих ідей. Серед втілених проєктів «LEGO – поліцейська ділянка», «Служба порятунку LEGO тварин», «LEGO – пожежне депо» та «Станція швидкої LEGO допомоги». Ці заходи сприяли розвитку креативності та моторики рук.

Також для дітей було організовано багато цікавих екскурсій. Організовані відвідини природнього заповідника «Беремицьке», що є справжньою перлиною Чернігівського Полісся, похід у Броварський міський культурний центр «Прометей» для перегляду фільму «Чарлі та шоколадна фабрика», подорож до Океанаріуму, що у місті Київ, похід до Броварського Палацу творчості дітей та юнацтва для перегляду вистави «Пригоди Сонячного зайчика», подорож до Київського академічного театру ляльок у місті Київ, де для дітей була представлена вистава «Блогери в театрі», екскурсія до дитячого естетико-натуралістичного центру «Камелія», де діти ознайомилися з рослинним світом України та подорож до «Дитячого міста професій - KidsWill», що у місті Київ.

Кожен день для вихованців був тематичним та цікавим. Тематика заходів була спрямована на патріотичне (Країна щасливого дитинства, День патріотичних кольорів, Козацькі забави «Як козаки», День української казки, День української пісні та танцю, День української кухні, Фестиваль «Все буде Україна!»), моральне (День дружби, День талантів та рекордів), екологічне (День довкілля, День туризму, День сонця та води, День підводного світу), професійне (LEGO День, День професій),  художньо-естетичне виховання, (День казки, День театру та кіно, Карнавал «Ріо де Бровари», День європейської країни, Пан та панянка).

Режим дня відповідав потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій. Це сприяло відпочинку дітей, покращенню їхнього фізичного та морального здоров’я, згуртуванню дитячого колективу. Крім цього, діти отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій. Діти висловили задоволення від участі у заходах та виражали бажання повторити подібні ініціативи.

Проведення літніх дитячих активностей виявилося успішним і корисним для всіх його учасників.

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід