Традиції, про які ми знаємо з дитинства

2 січня 2020 року, після святкування Нового року та на передодні святкування Різдва, для вихованців Центру позашкільної освіти БНВО завідуюча організаційно-масовим відділом Поплавська В.В. провела годину спілкування «Україною йде Коляда».

На занятті вихованці ознайомилися із різноманітністю свят зимового циклу. Детально розглянули традиції святкування Різдва в Україні. Обговорили особливості підготовки та проведення Святвечора, поділилися секретами родинних різдвяних традицій. А також у ході бесіди вихованці розглянули різні професії, які допомагають новорічно-різдвяним святам пройти ще веселіше, безпечніше та яскравіше. За допомогою техніки орігамі діти виготовили символ 2020 року – мишеня, яке обов’язково принесе їм успіх у новому році.

На завершення години спілкування дружнім колективом колядували та щедрували. Прослухали всесвітньовідомий твір Леонтовича «Щедрик» англійською та українською мовами і залюбки виконали всі разом цю улюблену для вихованців щедрівку.

В українців багатовікова історія насичена своїми особливими традиціями та звичаями, які пройшли тернистий шлях, об’єднуючи людей у великий народ. І сьогодні ми маємо прекрасну нагоду з добрим серцем, з мудрістю, з радістю, любов’ю до ближнього зустріти Різдвяні свята вітаючись: «Христос народився» - «Славімо Його», колядуючи, щедруючи,  віншуючи  один одного на щасливе життя!

 

Поплавська В.В.,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід