Тільки пам’ять не сивіє

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні 1932-33 рр. та виховання свідомої громадянської позиції 24 листопада 2017 року бібліотекарем закладу для учнів 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО було проведено огляд літератури «Тільки пам’ять не сивіє» до цих трагічних і пам’ятних днів.

Тетяна Аркадіївна розповіла про основні історичні моменти трагедії 30-х років ХХ століття та наголосила на обов’язку кожного долучитися до акції «Запали свічку пам’яті», що відбудеться в найближчу суботу листопада.

Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, організований керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках шляхом створення штучного масового голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці. Викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу й Української СРР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. Меморіальні заходи проводяться як в Україні, так і поза її межами.

 

Тетяна Поджара,
бібліотекар БНВО

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід