Урок мужності «Партизанська звитяга»

З метою виховання поваги та шани до подвигу партизан та підпільників в роки Другої світової війни, виховання свідомого громадянина, що любить рідний край, поважає історію свого народу 21 вересня 2018 року для учнів 10 класу Ліцею БНВО бібліотекарем закладу було проведено урок мужності «Партизанська звитяга».

Старшокласники ознайомилися із основними подіями тих буремних років Другої світової війни та подвигом наших броварських героїв, також хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих земляків у всі часи на території України.

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Свято встановлено в Україні з 2001 року. «... на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті...».

На території України діяла величезна партизанська армія – 55 з'єднань, майже 2 тисячі загонів та самостійних диверсійно-розвідувальних формувань, в яких воювало понад 500 тисяч партизанів.

 

Тетяна Поджара,
бібліотекар БНВО

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід