«Капітан та Попелюшка – шлях до успіху – 2016»

18 березня 2016 року в МКЦ «Прометей» було проведено конкурсно-розважальну програму для старшокласників «Капітан та Попелюшка – шлях до успіху – 2016». У конкурсній програмі взяли участь 10 пар учасників (учень та учениця 9-11 класу) із загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Захід проводився з метою патріотичного виховання, гуманного світогляду, моральних та європейських цінностей; популяризації професійних інтересів і творчих здібностей  учнівської молоді; сприяння підвищенню загальної культури, культури спілкування; організації змістовного дозвілля учнівської молоді міста та пошуку нових форм його проведення. Захід присвячено 25-й річниці проголошення незалежності України – знаменній події у багатовіковій історії національного державотворення, єднання суспільства у справі розбудови України як високорозвиненої європейської держави.

Розпочало програму відео, яке здобуло перемогу у Всеукраїнському конкурсі на найкраще виконання гімну України «Ми – українці!». Вся учнівська молодь міста разом із гостями свята, переглядаючи його, стояли гордо, тримаючи руку на серці урочисто виконували гімн рідної держави.

Організатори Конкурсу – управління освіти і науки Броварської міської ради, Броварське навчально-виховне об’єднання.

  До історії міського конкурсу увійшли:

  • Галаган Валерія та Олійник Владислав – учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1;
  • Маркова Юлія та Пугач Юрій – учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2;
  • Бєсєдкіна Олександра та Кобзар Іван– учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3;
  • Ляпіна Ірина та Зубець Ярослав – учні Броварської гімназії імені Степана Олійника;
  • Тараканова Марина та Сизоненко Андрій – учні Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5;
  • НечепуренкоМарія та Пономаренко Ілля – учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6;
  • Наконечна Наталія та Рубальський Владислав – учні Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7;
  • Шиліна Аліна та Білан Ярослав – учні Броварського навчально-виховного комплексу;
  • Бобрик Єлизавета та Комендант Дмитро – учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9;
  • Полозук Ірина та Хижняк Євген – учні Ліцею технологічного профілю Броварського навчально-виховного об’єднання.

Нелегко було працювати журі в цей день, адже конкурсанти оригінально і творчо демонстрували розум та артистизм, ділилися секретами успіху та любов’ю до рідної землі. Всім глядачам та гостям шоу-програми вони подарували хороший настрій і незабутні враження.

Найталановитіших, найрозумніших, найартистичніших, найкреативніших цього року обирали:

  • директор Броварського навчально-виховного об’єднання, голова журі – Ірина Олександрівна Ткачук;
  • заступник директора з наукової роботи інституту проблем виховання ​Національної академії педагогічних наук України – Олександр Васильович Мельник;
  • голова громадської ради при управлінні освіти і науки Броварської міської ради – Ігор Юрійович Романенко;
  • голова благодійного фонду «Єдина країна – щаслива родина»  –  Сергій  Іванович  Юрченко.

         Традиційно до суми балів учасників було додано оцінку від альтернативного журі, до складу якого увійшли представники Ради дітей та учнівської молоді міста:

  • президент загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 – Роман Кравченко;
  • голова учнівської Дистрикторії навчально-виховного комплексу – Наталія Мандебура;
  • голова комісії Милосердя (волонтерства), толерантності та духовності Ради дітей та учнівської молоді міста – Аріна Виноградова.

Конкурс «Капітан та Попелюшка – шлях до успіху – 2016» складався із трьох конкурсних завдань. Перше – «Візитівка» «Україна – європейська держава». Конкурсанти творчо підійшли до цього завдання і підготували  перспективний план розбудови України як європейської держави через певну сферу діяльності людини (оборонна, транспортна галузі України, культура і мистецтво, наука і освіта, спорт, охорона здоров’я, засоби масової інформації, туризм, громадське харчування, житлово-комунальні служби).

Цікаво пройшло і друге інтелектуальне конкурсне завдання – «Моя країна – Україна», під час якого конкурсанти демонстрували свої знання з історії України, архітектурних пам’яток та визначних місць України, історії Броварів, традицій та звичаїв українського народу, світу професій та спеціальностей, творчості І.Я.Франка (з нагоди його 160-річчя з Дня народження).

Третє конкурсне завдання «Викрутаси» дало можливість продемонструвати танцювальні здібності учасників, вміння триматися на сцені та акторську майстерність.

Переможцями шоу-програми «Капітан та Попелюшка – шлях до успіху – 2016» стали Бобрик Єлизавета та Комендант Дмитро, учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9.

Перемогу в інтернет-голосуванні, яке проводилось на сайті БНВО, вибороли  Нечепуренко Марія та Пономаренко Ілля, учні Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6.

Всіх конкурсантів та переможців міської шоу-програми «Капітан та Попелюшка – шлях до успіху – 2016» було нагороджено дипломами та цінними подарунками.

Подякою за педагогічний талант, професійну майстерність у підготовці учасників до конкурсу «Україна – європейська держава» були відзначені найкращі творчі знахідки педагогів загальноосвітніх навчальних закладів:

  1. Крацової Ольги Сергіївни, педагога-організатора БЗОШ І-ІІІ ступенів №9.
  2. Поліщук Катерини Миколаївни, педагога-організатора БСШ І-ІІІ ступенів №7.
  3. Кабак Тетяни Григорівни, заступника директора з навчально-виховної роботи Броварського НВК.

Всіх присутніх привітала Марина Кабак, учасниця конкурсу «Поплелюшка – 2011». У її виконанні прозвучала вокальна композиція «І тільки сниться пісня солов’їна».

Гучними оплесками глядачі дякували вихованцям Народної хореографічної майстерні «Мальва» за хореографічні композиції  «Весняний козачок» і «Веснянка».

До щирих вітань приєдналася і вихованка БНВО Софія Поплавська, яка виконала патріотичну пісню «Наша Україна».

Тож нехай процвітає та квітне наша земля, множаться успіхи та здобутки справжніх професіоналів та патріотів. Хай завжди панує мир і спокій, і ніколи не полишає молодь Броварів жага пошуку й бажання творити та діяти на благо рідного краю та нашої  України!

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом БНВО

 

 

Відео: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід