День вишиванки в умовах карантину

У третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки, цього 2020 року свято випало на 21 травня. Учні, вихованці, педагоги та батьки Броварського навчально-виховного об’єднання щороку радісно відзначають цей особливий день, приходячи на роботу та навчання у вишиванках.

Нажаль, цьогорічний карантин не дозволив зібратися всім  у закладі, але пропустити таку визначну подію не змогли, адже це свято має глибокий зміст. Для кожного українця вишиванка – це не просто красивий одяг, а перш за все – це зв'язок поколінь, високі патріотичні почуття в серці кожного. В цей день українці по всьому світу об'єднуються і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код.

Напередодні свята педагоги БНВО провели виховні бесіди із учнями та вихованцями, кожен по-різному організував роботу. Наприклад, вихованці Центру розвитку дитини виготовляли вишиванки та декламували вірші, учні ЗОШ І-ІІ ступенів та вихованці Центру позашкільної освіти взяли участь в онлайн параді вишиванок «Моя вишиванка – мій оберіг». Із поданих фотоматеріалів було змонтовано відеоролик, який можна переглянути на сайті та сторінці закладу у соцмережі Facebook.

День вишиванки відносно нове народне свято, але воно так гармонійно вплелося у традиційні свята українців, тому що сприяє національній єдності і культурному відродженню всього українського народу.

 

Поплавська В.В.,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

 

 

 

Відео: 
Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід