Заходи до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні для учнів 5-9 класів

20 лютого 2024 року учні Броварського ліцею №11 вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні і взяли  участь у заході «Янгол пам'яті».  Під акомпанемент музичного твору «Плине кача», лідери учнівського самоврядування провели інтерактивний захід, на якому розповіли про двох Героїв Небесної Сотні – Наконечного Івана (82 роки) і Войтовича Назарія (17 років). Це вражаюче народне об'єднання різних людей стало важливим етапом в історії України.  Учні отримали можливість глибше пізнати їхні вчинки та зрозуміти ціну, яку заплатили ці герої заради свободи та незалежності.

Після зворушливої розповіді кожен учень отримав маленьке янголятко, на якому написав слово – «пам'ятаю». Ці символічні янголи стали не тільки об'єктом вшанування пам'яті, але й виразом особистого зобов'язання:  не забувати подвиги тих, хто вступив у боротьбу за справедливість та гідність.

По завершенню акції лідери взяли участь у створенні інсталяції «Янголи пам'яті Небесної Сотні». У фойє ліцею було створено композицію, що складалася із сотні янголяток, портретів Героїв Небесної Сотні, свічок пам’яті та прапора України.

Захід «Янгол пам'яті» став важливим внеском у виховання патріотизму та національної свідомості серед учнів. Участь у цій події виявилася найкращим способом висловити повагу та вдячність героям Небесної Сотні, а створена інсталяція залишиться як віддзеркалення об'єднаної пам'яті про тих, хто поклав своє життя на вівтар вільної та незалежної України.

 

Олена  Ромашко, педагог-організатор                                         

Відео: 
Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід