Козацькому роду нема переводу

В цей день вшановуємо щиро
Всіх тих, хто захищає нас.
Про подвиг їх заради миру
Ми пам’ятаєм повсякчас.

 

12 жовтня 2016 року до Дня захисника України в актовій залі Броварського навчально-виховного об’єднання для учнів 1 та 2 класів ЗОШ І-ІІ ст. завідуюча організаційно-масовим відділом Поплавська В.В. організувала та провела конкурсно-розважальну програму «Козацькому роду нема переводу».

День Захисника України – це свято мужнього воїна і визволителя, прекрасного сім’янина і продовжувача роду, порадника і друга. А ще 14 жовтня в Україні святкують Покрову – це велике народне свято. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва. У кожного сучасного воїна присутній дух козака, борця за волю і незалежність свого народу.

На святі хлопчикам, як майбутнім воїнам, було запропоновано в ігровій формі спробувати себе в ролі командира, радиста, сапера, кока, снайпера, танкіста за допомогою зазделегіть підготовлених конкурсних завдань. Для батьків, які прийшли на свято, теж був приготовлений «Конкурс капітанів», з яким вони справились на відмінно.

Скільки чоловічих життів в минулому забрали війни, в яких українці боронили свій рідний край. Скільки світлих життів забрала і продовжує забирати війна на Сході України. Всіх воїнів-захисників, які віддали своє життя за незалежність і волю нашої держави – України всі гості заходу пом’янули хвилиною мовчання.

Патріотичного духу святу додали: вірші, які декламували учні 1 та 2 класів, вокальні композиції та відео «Нескорені. Справжні українські Герої». Вихованці Центру розвитку виконали пісню «Україна – це я» та у виконані учнів 2 класу прозвучала пісня «Козаченьки». У святковій програмі взяли участь і учні 10 та 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО. Це Юхимович Ю., Бурдейна А., Паламарчук І. та Обшта Д.

Прикрасою свята стала фінальна хореографічна композиція «Гопак», яку виконали всі учасники святкової програми.

Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак – це передовсім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. Швидко плине час і не встигнемо озирнутися, як наші ще зовсім юні хлопчики підростуть і стануть справжніми воїнами-захисниками. Вони стануть справжніми чоловіками і будуть берегти мир та спокій на нашій Богом даній Землі!

 

Поплавська В.В.,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід