Всеукраїнський молодіжно-підлітковий фестиваль шістдесятників та дисидентського руху

З 15 по 18 травня 2017 року у місті Києві в Міжнародному центрі дитячої наукової творчості MANLAB CAMP відбувся Всеукраїнський молодіжно-підлітковий фестиваль шістдесятників та дисидентського руху. Слухачі міського територіального осередку Малої академії наук Ковальчук Єлизавета та Михайленко Олександра взяли участь у роботі фестивалю у складі команди Київської області.

Знайомство з діяльністю найвідоміших шістдесятників під час відвідування музеїв, бібліотек, прослуховування лекцій викладачів Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури дало можливість учасникам фестивалю пізнати багато нового та цікавого про Василя Стуса, Василя Голобородька, Анатолія Сумара, Флоріана Юр’єва, Карла Звіринського, Алли Горської, Григорія Гавриленка. Пізнавальною була зустріч з членами Української Гельсінської групи Олесем Шевченко та Василем Овсієнко.

Енциклопедичний довідник «Рух опору в Україні 1960–1990», який всі учасники отримали у подарунок, буде в нагоді для подальшого вивчення дисидентського руху.

 

 

О.О.Панкова,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід