Заняття із розвитку комунікативних навичок (серед вихованців старших груп ЦРД)

Рівень розвитку комунікативних навичок у дітей є важливим для успішної адаптації у соціумі. Саме тому вихованцям щодня пропонуються вправи на розвиток мовленнєво-комунікативних компетентностей.

Оскільки провідна діяльність віку – ігрова, то і навички краще розвивати за допомогою гри. Такі ігри повинні вчити дітей домовлятися, об’єднуватися, працювати в діадах та разом виконувати діяльність.

Практичним психологом проводяться ігри із вербальними і невербальними комунікативними діями. Так, ігри із вербальними комунікативними діями сприяють розвитку словникового запасу, висловленню власної думки, стимулюють інтерес дітей один до одного («Спільний малюнок», «Розкажи про свій настрій», «Ау! Хто гукає у ліску» тощо). Ігри із невербальними комунікативними діями, в яких не треба підбирати слова, дозволяють більш легко піти на контакт, вчать контролювати свої дії («Передай рух», «Передай настрій», «Дзеркало» тощо). Задача психолога та вихователя – спостерігати за діями дітей, робити корекції, надавати рекомендації.

 

Ганна Андрющенко,
практичний психолог ЦРД

 

 

Архів2022: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід