Міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

11 та 12 грудня 2018 року продовжив свою роботу міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. У цьому році на розгляд журі від шкільних відділень та наукових товариств було подано 31 науково-дослідницьку роботу у 23 секції наукових відділень та 16 заявок на тезові виступи. Свої дослідження презентували слухачі, кандидати та дійсні члени наукових відділень МАН «Хімії та біології», «Екології та аграрних наук», «Наук про Землю» та «Мовознавства». Захист відбувався у секціях: загальна біологія, медицина, психологія, хімія, валеологія, охорона довкілля та раціональне природокористування, ветеринарія та зоотехнія, екологія, географія та ландшафтознавство, геологія, геохімія та мінералогія, англійська мова та іспанська мова. Серед юних науковців – учні 9-11 класів закладів загальної середньої освіти міста, а саме: по одному учаснику від загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №1, №3, №6 та навчально-виховного комплексу, 2 учасника від гімназії ім.С.І.Олійника, 7 учасників від загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9, 4 учасника від спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 ім. Василя Стуса та 13 учасників від спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7.

Теми наукових робіт вражають своєю актуальністю та різноманітністю: «Еволюція форм звертання в англійській мові у XIX-XXI століттях», «Іншомовна лексика як джерело лексичних інновацій у художній прозі кінця XX - початку XXI століття а основі матеріалу роману Девіда Мітчелла «Cloud Atlas», «Хаотична динаміка в екологічних системах», «Елементи алгебри та їх застосування в криптографії», «Сучасні екологічні проблеми Київщини та шляхи їх вирішення», «Вивчення фізико-хімічних властивостей бурштину та наслідків екологічної ситуації на території Полісся», «Дерматологічні захворювання собак», «Проблема людини в творчості Григорія Сковороди», «Субкультура як один із чинників становлення свого «Я», «Експериментальне дослідження страхів у дітей молодшого шкільного віку та їх психокорекція методами арт-терапії», «Мотиви лірики Володимира Москвича», «Булінг в суспільстві та шляхи його вирішення», «Вплив харчових добавок на організм людини», «Дослідження проблемної шкіри підлітків та засоби її догляду», «Впровадження розумних технологій на базі електронної платформи Arduino NANO».

Варто відзначити активну наукову дискусію учасників конкурсу, які продемонстрували вміння вести науковий діалог, толерантність у веденні полеміки, обізнаність в проблемах, що цікавлять молодь. Запам’яталися й яскраві презентації робіт, вільне володіння матеріалом, висока культура мовлення юних дослідників.

 

Панкова О.О.,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід