Настановча конференція з учнями-членами міського територіального осередку Малої академії наук

11 листопада 2015 року відбулась настановча конференція з учнями–членами міського територіального осередку Малої академії наук України, яка за традицією проходила в актовій залі Броварської спеціалізованої школи №5. У роботі настановчої конференції взяли участь наукові співробітники Інституту проблем виховання НАПН України Охріменко З.В. та Гриценок Л.І., завідувач науково-методичним центром управління освіти і науки Броварської міської ради Мартенко О.О., завідувач науково-методичним відділом Броварського навчально-виховного об’єднання Стельмах Т.М. та майже 100 учнів та вчителів навчальних закладів міста.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася завідувач науково-методичного центру управління освіти і науки Броварської міської ради - Мартенко Олена Олексіївна.

На початку конференції керівник міського територіального осередку МАН Панкова Оксана Олександрівна розповіла про організацію діяльності Міського територіального осередку МАН.

Про особливості науково-дослідної діяльності учнів МАН розповіла Охріменко Зорина Володимирівна, науковий співробітник лабораторії трудового виховання і профорієнтаційних технологій Інституту проблем виховання НАПН України. А її колега Гриценок Людмила Іванівна у своїй доповіді розкрила проблеми мотивації учнів до написання науково-дослідних робіт в рамках діяльності МАН та надала практичні поради щодо їх подолання.

Коба Ольга Володимирівна, вчитель історії Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9, керівник секції історії міського територіального осередку МАН, у доповіді «Форми організації творчої взаємодії юних дослідників з педагогічними та науковими керівниками» поділилася своїм 10-річним досвідом роботи з учнями під час написання науково-дослідної роботи.

З великою цікавістю слухали присутні виступ «Перший досвід – вдала спроба» Єсипенко Ярослави, учениці 9 класу, яка у минулому році вперше випробувала свої сили у захисті науково-дослідницької роботи та стала переможницею міського та обласного етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту.

Костенко Олена, студентка 1 курсу хімічного факультету Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка (переможниця міського та учасниця обласного етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України) розповіла про участь у  конкурсі Intel Eco Ukraine 2015. Її захоплююча розповідь про перемогу у цьому конкурсі, що надала їй можливість взяти участь у Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів учнів середніх загальноосвітніх шкіл (Genius), що проходив у Сполучених Штатах Америки, не залишила осторонь жодного з учасників конференції. Олена побажала манівцям вірити в свої сили і прагнути до перемог.

Герасименко Олександра та Мацібора Анастасія своїм яскравим відеофільмом про участь у профільних навчально-тренувальних змінах для обдарованої учнівської молоді Київської області змогли переконати всіх, що написання науково-дослідницьких робіт дасть їм можливість мати міцні знання і вміти знаходити головне.

Наприкінці роботи конференції Панкова Оксана Олександрівна, керівник міського територіального осередку МАН, ознайомила майбутніх науковців з умовами проведення І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у 2015-2016 н.р. та надала інформацію про графік проведення І етапу конкурсу-захисту.

У заключному слові, під час підведення підсумків конференції, Мартенко Олена Олексіївна підкреслила, що міський територіальний осередок Малої академії наук об’єднує професійно зорієнтованих, озброєних відповідним науковим, дослідницьким інструментарієм молодих людей, які вже у школі знають своє призначення, спрямування, наукове покликання.

 

Панкова О.О.,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід