Наукова школа відділення «Хімії та біології»

18 жовтня 2018 року в Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка Національної академії наук України відбулась профільна наукова школа «Актуальні проблеми та сучасні тенденції досліджень в галузі біології». Захоплюючий екскурс у світ рослин здійснили учні - члени секції «Хімія» міського територіального осередку Малої академії наук разом із керівником секції Бойко Лідією Петрівною.

У ході пленарної частини профільної школи методист КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» Соловйова Ірина Василівна ознайомила учнів із заходами. Які відбудуться в цьому році в рамках співпраці МАНУМ із закладами вищої освіти та науковими установами Національної академії наук України. З історією створення ботанічного саду, напрямами діяльності його 8 наукових відділів та 2 лабораторій, складом колекцій рослин, що зібрані з усіх ботаніко-географічних регіонів світу і нараховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів, розповів Гапоненко Микола Борисович, заступник директора з наукової роботи Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України.

Під час мотиваційно-навчального практикуму на базі колекційних і експозиційних ділянок та оранжерейного комплексу учасники профільної школи на власні очі побачили буяння рослин. Наукові співробітники ботанічного саду ознайомили дітей з рослинами ботаніко-географічних ділянок, дендрарію, колекційно-експозиційних та квітково-декоративних ділянок, колекцій плодових, овочевих і лікарських рослин, рідкісних рослин флори України. Багато позитивних емоцій подарувала екскурсія до оранжерейного комплексу ботанічного саду, в якому зібрано понад 3000 зразків тропічних та субтропічних рослин. А можливість поспілкуватися з науковцями, отримати консультації та корисні поради, надала учням натхнення до дослідження світу рослин та написання наукових робіт.

 

О.О.Панкова,
керівник МТО МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід