Семінар-практикум «Інноваційні технології – інструмент успішного написання науково-дослідницьких робіт»

Відповідно до плану роботи міського територіального осередку Малої академії наук 18 травня 2018 року відбувся семінар-практикум для слухачів МАН. У роботі семінару взяли участь понад 30 слухачів міського територіального осередку МАН - учні 8-10 класів загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти міста та педагоги - керівники учнівських науково-дослідницьких робіт.

Керівник міського осередку МАН Панкова Оксана Олександрівна ознайомила учасників семінару з результатами участі учнів у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2017/2018 навчальному році, провела паралелі між секціями наукових відділень Малої академії наук та інститутами, факультетами вищих навчальних закладів.

Черкас Тетяна Володимирівна, кандидат історичних наук, доцент, заступник директора коледжу Київського міжнародного університету, у своєму виступі підкреслила значимість історичних наук у суспільному розвитку людини, поділилася досвідом написання наукової роботи, надала корисні поради щодо застосування програми оформлення списку літератури та презентувала заходи, у яких можуть приймати участь юні науковці.

У продовженні роботи семінару учасники заходу отримали задоволення від виступу переможниці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Корчинської Катерини, яка із захопленням розповила про участь у фінальному етапі Конкурсу, поділилася враженням від спілкування зі справжніми науковцями та презентувала свою роботу на тему «Сучасна англійська мова в ракурсі новітніх засобів спілкування (СМС та сервісів миттєвих повідомлень)», яка дуже тісно перекликалася із темою семінару. Слижук Ольга, переможниця ІІ обласного етапу Конкурсу-захисту та учасниця Всеукраїнського етапу Intel-Eko Україна та Всеукраїнської олімпіади «Шевченківська весна», ознайомила всіх присутніх з умовами участі у цих заходах, правилами проведення лабораторних досліджень, розповила про інформаційні технології, які вона використовувала під час роботи над своїм дослідженням «Вплив кокарніту на лікування алкогольної полінейропатії».

Микитенко Алла Іванівна, керівник секції географії міського територіального осередку МАН, поділилася досвідом написання науково-дослідницької роботи у секції за останні 5 років.

Підводячи підсумки роботи семінару О.О.Панкова зазначила, що використання технологій, які всі звикли застосовувати у повсякденному житті, під час роботи над дослідженням набагато її полегшує, надає можливість користування необмеженою кількістю джерел, безпосереднього спілкування з науковцями та своїм керівником. Маємо надію на те, що всім учасникам семінару знадобляться набуті знання, навички пошукової, дослідницької роботи, вміння самостійно проводити експерименти та працювати з науковою літературою.

 

О.О.Панкова,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід