Семінар-практикум для слухачів міського територіального осередку Малої академії наук

Відповідно до плану роботи міського територіального осередку Малої академії наук 24 березня 2016 року відбувся семінар-практикум для слухачів МАН «Дослідницька робота як засіб активізації творчих здібностей учнів».

Учасники семінару - учні 8-10 класів, слухачі шкільних відділень МАН, які вже працюють або планують працювати над обраною темою дослідження та вчителі-керівники учнівських науково-дослідницьких робіт.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась Мартенко Олена Олексіївна, завідувач науково-методичним центром управління освіти і науки Броварської міської ради.

Керівник міського осередку МАН Панкова Оксана Олександрівна представила результати участі учнів у І та ІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та інших інтелектуальних та творчих конкурсах.

У продовженні роботи семінару своє дослідження презентувала Матвійчук Ірина, вихованка ДЕНЦ «Камелія». У цьому році Ірина до перемоги на конкурсі-захисті додала перемогу у конкурсі «Інтел-Еко» та конференції «Універсіада».

Наукові співробітники лабораторії трудового виховання і профорієнтаційних технологій Інституту проблем виховання НАПН України - Охріменко Заріна Володимирівна та Гриценок Людмила Іванівна, надали практичні поради майбутнім науковцям у своїх доповідях «Основні вимоги до оформлення науково-дослідних робіт, які виконуються учасниками МАН» та «Аспекти підготовки учасників МАН до презентації результатів проведених науково-дослідних робіт».

«Теоретико-методологічні засади написання науково-дослідної роботи відділення історії» - з такою доповіддю виступив Милько Володимир Іванович, кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу історії України ХІХ – поч. ХХ ст. Інституту історії України НАН України.

Коляда Ігор Анатолійович, доктор історичних наук, професор кафедри методики навчання суспільствознавчих дисциплін і гендерної освіти інституту історичної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова представив під час свого виступу «Наукова діяльність учнів: науково-методичний комплект»  видання, які можуть стати в нагоді як учням, так і вчителям. Збірники контрольних завдань з історії ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН з 1994 по 2015 рік; програма з позашкільної освіти «Історія України» та навчально-методичний посібник з історії України «Юні історики-дослідники» допоможуть учням краще пізнати свою країну, якісно підготуватися до написання контрольних робіт та ЗНО.

Підсумки роботи семінару підвела Мартенко О.О., яка висловила надію на те, що учні нашого міста будуть і надалі реалізовувати свої  творчі задуми, відкривати нові горизонти науки.

 

О.О.Панкова,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід