Тиждень безпеки дитини та тиждень безпеки життєдіяльності

З 15 по 19 листопада 2021 року, відповідно до наказу Управління освіти і науки Броварської міської ради Броварського району Київської області від 08.11.2021 №210 у БНВО проходив Тиждень безпеки дитини та Тиждень безпеки життєдіяльності.

Протягом тижня вихователі Центру розвитку дитини та практичний психолог провели для вихованців різноманітні заходи. У групі «Малятко» було проведено заняття з теми «Безпека вдома». Метою заняття було навчити дітей правил поведінки вдома, дати дітям знання про те, що потрібно робити, якщо хтось із сторонніх намагається проникнути в житло. Формувати навички спілкування з незнайомими людьми за відсутності дорослих. Закріпити в пам’яті номери телефонів екстрених служб «101», «102», «103», «104».

Вихованці групи «АБВГДейка» навчалися правилам поведінки в природі, щоб уникнути дитячого травматизму. З дітьми проводились спостереження та бесіди, дидактичні ігри, заняття, обговорення різних ігрових ситуацій («Твоя небезпека залежить від тебе», «Ми вулицею крокуємо», «Правила поведінки в природі», «Чому Неслухнясик захворів?», тощо), перегляд діафільму «Небезпечні ситуації», читання твору І.Панасюк «Що сталося з малюком?»).

Вихованці групи «Веселка» дізнавались про предмети, які можуть знаходитися у навколишньому середовищі, а саме: в парку, на майданчику, біля магазину, на автобусній зупинці та викликати інтерес та цікавість у дітлахів. Діти зрозуміли, що кожна річ чи предмет може містити в собі небезпеку, якщо не притримуватись правил обережності у поводженні та обачності. Діти запам’ятали правило безпечності «Знайшов? Не чіпай! У мами запитай!».

Для дітей групи «Сонечко» було проведено заняття на тему «Небезпека вдома. Правила поведінки під час пожежі». Під час заняття діти закріпили правила безпечного поводження вдома з електроприладами; формували навички безпечної поведінки під час небезпечних ситуацій. Вихователь вчила дітей віддавати перевагу безпечним видам діяльності та розвивати вміння розмірковувати, прогнозувати наслідки необачної поведінки. Вихованці групи «Сонечко» оглянули вогнегасник, гралися в ігри та відгадували загадки.

Практичний психолог провела з вихованцями Центру розвитку дитини заняття «З незнайомими людьми – обережний будь завжди!». Основна мета занять - формування навичок безпечної поведінки. Під час занять діти розвивали спостережливість та пригадували казки, у яких герої не слухались своїх товаришів, батьків і через це з ними трапилася біда («Колобок»,«Вовк і семеро козенят», «Червона Шапочка»).

Під час Тижня знань з безпеки життєдіяльності вихователі груп подовженого дня та класні керівники проводили заняття, виховні години, інформаційні хвилинки, вікторини. Для учнів 1-А класу була проведена бесіда на тему: «Вогонь друг чи ворог». Метою даної бесіди було розширення знань дітей про значення вогню в житті людей та під час необережного поводження з ним; закріплення знань дітей про те, що вогонь може бути злим і добрим,що він може приносити як користь так і шкоду; виховування уважності, спостережливості, обережності.

Для учнів 1-Б класу було проведено виховне заняття на тему «Будь обережним на дорозі». В ході заняття учні розширили знання про правила дорожнього руху, дорожні знаки, світлофор та його призначення; переглянули відео про дорожні знаки, відгадували загадки на цю тему, а також намалювали малюнки дорожніх знаків.

З метою повторення та узагальнення правил безпечної поведінки при надзвичайних ситуаціях та розширення знань про безпеку на дорозі для учнів 2-А класу була проведена вікторина «Безпека життєдіяльності». З учнями 2-Б класу проведено бесіду «Безпечно жити – з правилами дружити».

Для учнів 4-А класу було проведено заняття «Знаки дорожнього руху». Метою заняття було ознайомити учнів із групами дорожніх знаків: попереджувальні, заборонні, наказові, інформаційно-вказівні, знаки сервісу, знаки додаткової інформації (таблички); вказати на значення дорожніх знаків; навчити читати дорожні знаки, розрізняти, пояснювати; застосовувати групові методи роботи для розвантаження учнів; розвивати мовлення, збагачувати словниковий запис; виховувати уважність, спостережливість, акуратність, дисциплінованість, культуру поведінки на вулиці. Для учнів 5 класу проведено виховну годину «Трикутник вогню», присвячену правилам пожежної безпеки. Учні 7 класу створили своїми силами навчальний тематичний відеоролик для інформаційної хвилинки «Електробезпека». Учні 8 класу на виховній години переглянули фільми «Правила безпеки – правила життя», «Запобігти. Врятувати. Допомогти», «Служба порятунку «101». Для учнів 9 класу класним керівником було проведено бесіду на тему «Наша безпека. Попередження травматизму». Кожного дня учні бувають у ролі пішоходів, іноді у ролі велосипедистів та користувачів малого електротранспорту. Саме тому учні, працюючи у групах, визначали які правила потрібно пам’ятати аби уникнути травмування та жити безпечно.

16 листопада 2021 року була проведена навчальна евакуація учасників освітнього процесу з метою відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, закріплення знань з правил евакуації, вміння захистити себе, своїх близьких від небезпеки під час надзвичайної ситуації.

 

Оксана Панкова,
відповідальна за організацію роботи з охорони праці

 

 

Відео: 
Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід