І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

З 8 по 15 грудня 2020 року у нашому місті відбувся І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Уперше конкурс-захист проходив онлайн та за новими правилами. Попри карантинні обмеження та нововведення в організації та проведенні заходу, учасники конкурсу презентували свої дослідження, які були гідно оцінені членами журі наукових відділень. На шість днів заклади освіти міста об’єднав інтернет-зв’язок, до якого кожен учасник долучався, щоб розповісти про свої унікальні наукові проєкти, ідеї, дослідження.

Програмою конкурсу-захисту передбачено заочне оцінювання дослідницьких проєктів, постерний захист та представлення проєктів на науковій конференції. Якщо з правилами написання, оформлення та представлення дослідницької роботи учасники були знайомі, то з постерним захистом вони стикнулися вперше. Але тижні підготовки та бажання презентувати свої дослідження дали свої результати.

Цього року конкурс-захист відбувся у 9 наукових відділеннях «Історії», «Філософії та суспільствознавства», «Комп’ютерних наук», «Математики», «Фізики і астрономії», «Мовознавства», «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства», «Екології та аграрних наук», «Хімії та біології». На конкурс-захист було подано 23 дослідницьких проєкти та 24 тезових виступи від закладів освіти міста: загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №1, 2, 3, 6, 10, навчально-виховного комплексу, спеціалізованих шкіл І-ІІІ ступенів №5 ім. Василя Стуса та №7.

Конкурсанти представили свої дослідження у секціях педагогіки, правознавства, історичного краєзнавства, історії України та всесвітньої історії, англійської мови, української та зарубіжної літератури, мистецтвознавства, математики та прикладної математики, астрономії та астрофізики, екології, валеології, загальної біології, охорони довкілля та раціонального природокористування, технології програмування, мультимедійних систем, навчальних та ігрових програм, internet-технологій та WEB дизайну.

Теми досліджень дивували своєю різноманітністю досвідчених педагогів нашого міста, які були членами журі конкурсу-захисту. «Втілення ідей В.О.Сухомлинського в сучасну систему екологічного виховання учнів в Новій українській школі», «Українське законодавство про легалізацію інтернет-аптек», «Розробка онлайн-системи контролю навчальних досягнень учнів», «Мобільна інформаційна система «Твій профіль навчання», «Сучасні технології проектування. Сервіс Tinkercad Circuits як засіб для тестування схем Arduino при створенні інтернет-речей», «Математика у сонячній енергетиці», «Ланцюжкові дроби та їх використання», «Ідейно-стильові домінанти публіцистики Олени Теліги», «Зображення колориту українського народу в ранніх творах М.В.Гоголя», «Бітмейкінг або особливості створення сучасної електронної музики», «Театр як храм, а лялька в ньому – намолена ікона», «Розвиток рок-музики на теренах Радянського Союзу», «Гендерний аспект спілкування в сучасній лінгвістиці», «Вивчення хімічного складу покриття одноразового посуду та його вплив на організм людини», «М’ясо механічного обвалювання», «Харчова поживна цінність хлібних виробів», «Вивчення застосування радіоізотопів та експериментальне дослідження вмісту макро- та мікроелементів у волоссі людей різної вікової категорії», - і це ще не весь перелік тем.

Під час постерного захисту дослідники представляли науковий апарат своїх досліджень. Вони показали вміння за 3 хвилини надати короткий зміст проєкту (мета і завдання проєкту, матеріали та методи його виконання, об’єкт та предмет дослідження, результати й висновки) та відповісти на запитання журі. На науковій конференції кожен конкурсант наголошував на актуальності та унікальності свого дослідницького проєкту.

Міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України завершено. Попереду підготовка переможців до обласного етапу.

Дякуємо всім учасникам конкурсу та бажаємо юним дослідникам запалу, натхнення та нових досягнень!

 

Оксана Панкова,
керівник міського територіального осередку Малої академії наук

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід