Виховні заходи з питань інформаційної безпеки

Інформаційна безпека є важливим питанням національної безпеки, а тому у період з 26 січня по 2 лютого психологічна служба провела виховні години з учнями 4-9-х класів на тему «Інформація та інформаційна безпека».

Під час заходів учні ознайомилися з відповідальністю за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї або розміщення Збройних Сил України.

Обговорювали питання, як визначити достовірність інформації та захистити себе в інформаційному просторі. Визначали, які якості властиві медіаграмотній людині і чому медіаосвіта така важлива. Адже вона формує критичність мислення та здатність протистояти інформаційній агресії, дозволяє розпізнавати спроби маніпулювання в медіа і не піддаватися їм. Також учні вчилися перевіряти медійні повідомлення, розпізнавати фейк та його ознаки. Треба зазначити, що для дітей та підлітків інтернет залишається світом розваг та спілкування з друзями. Але важливо пам’ятати, що за позначкою геолокації на пості чи фотографії, веселим відео в соціальній мережі чи одним повідомленням може ховатися справжня небезпека.

Інформаційний простір став потужним «фронтом» боротьби. Саме тому необхідно розвивати навички, потрібні для розуміння і використання інформації, представленої через різні медіаканали!

 

Іванна Шкурай, практичний психолог

Ганна Андрющенко, практичний психолог

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід