Відкрита міжрегіональна виставка-конкурс з історико-технічного стендового моделювання «МікроМодель-2018» у Броварах

17-18 лютого 2018 року міський культурний центр «Прометей» м.Бровари приймав гостей – учасників Відкритої міжрегіональної виставки-конкурсу історико-технічного стендового моделювання «МікроМодель-2018», присвяченої 90 річниці Руху юних техніків України.

Організатор конкурсу – Клуб військово-історичної мініатюри «Десна» Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання Броварської міської ради Київської області (керівник Олександр Іванович Маєвський).

У заході взяли участь 169 моделістів масштабної техніки з Одеської, Харківської, Полтавської, Сумської, Чернігівської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Волинської, Дніпропетровської,  Київської областей України та міста Київ.

Конкурсанти демонстрували свої вміння зі створення моделей, ділилися секретами майстерності стендового моделізму та прагнули отримати перемогу у номінаціях: «Збройні Сили України», авіація, космічна техніка, автомобілі, бронетехніка, флот, фігури, діорами, моделі з паперу, фентезі. Всього на конкурс було подано 850 моделі.

Окремі відзнаки моделісти масштабної техніки отримали від спонсорів –

Вітчизняних виробників модельної продукції.

Відкрита міжрегіональна виставка-конкурс з історико-технічного стендового моделювання «МікроМодель-2018» проводилась з метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, популяризації масштабного моделізму, як виду технічної творчості, організації змістовного дозвілля дітей та учнівської молоді, пошуку та підтримки технічно обдарованої учнівської молоді, стимулювання інтелектуального, духовного розвитку дітей.

Учасників заходу привітав екс-директор Броварської міської станції юних техніків, Броварського навчально-виробничого центру творчості молоді, Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України Віталій Володимирович Ткачук, який доклав багато зусиль для розвитку позашкільної освіти в цілому та технічного напряму зокрема.

Керівники гуртків стендового моделізму прекрасно усвідомлюють важливість підготовки висококваліфікованих конструкторів, механіків, винахідників для національної безпеки та обороноздатності нашої держави, а тому створюють всі умови для виявлення і навчання здібних, талановитих дітей, підготовки їх до активної професійної та громадської діяльності. 

Багато вихованців позашкільних навчальних закладів обирають професії, пов'язані з їх творчими уподобаннями. Чимало відомих державних діячів, вчених, інженерів, раціоналізаторів та винахідників навчалися в юнацькі роки в науково-технічних гуртках.

Юні моделісти Борисполя, Василькова, Вишгорода, Броварів та Броварського району гідно представили Київщину у виставці-конкурсі й вибороли велику кількість перемог у різних номінаціях.

Для усіх учасників і глядачів цей захід став живим уроком історії та, водночас, реальним інструментом концентрації суспільної уваги навколо історичної спадщини, що виконує пріоритетні завдання збереження пам’яті про події, пов’язані з героїко-патріотичним минулим.

 

Гажала  О.А.,
заступник директора БНВО з навчально-виховної роботи

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід