День Святого Миколая

Західний світ прийняв григоріанський календар. Це було продумано, логічно, всі розуміли цю похибку, але православна церква східного обряду цей календар не сприйняла. Тому між християнськими церквами виник дисонанс. Частина з них перейшла на григоріанський календар разом з тими державами, на території яких вони базувалися, а інша частина залишилася з юліанським календарем, у їх числі - православна церква східного обряду.

У зв’язку розмовами про необхідність переходу до святкування за Григоріанським календарем 5-6 грудня 2022 року для учнів 1-9 класів та вихованців Центру розвитку дитини класними керівниками і вихователями були проведенні виховні заходи «Ой, хто, хто Миколая любить».

З метою виховання поваги до українських традицій та створення святкового настрою вихованці гуртків Центру позашкільної освіти виготовили різноманітні тематичні поробки, зокрема:

  • гурток «Lego-конструювання» - керівник Оксана Маркіна – виготовили Миколая, який поспішає до дітей з подарунками;
  • гурток «Розфарбований світ» - керівник Олена Карпуніна – намалювали малюнки і зробили чудову виставку;
  • гурток «Чарівні прикраси» - керівник Лілія Матвєєва – виготовили ялинки та снігові кулі;
  • гурток «Дизайн і технології» - керівник Наталія Шарик – зліпили з пластиліну Миколая з подарунками.

День Святого Миколая – це свято, яке вважається одним із найбільш шанованих у православному світі. За традицією, цієї ночі Святий Миколай залишає чемним дітям подарунки під подушками. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями та вкидають їх у поштову скриньку, або кладуть на вікно. Чемні діти знаходять під подушкою подарунок, а неслухняні — прутик. Ця різка слугує своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою, що вони  повинні виправитися і чекати на подарунки аж на наступний рік.

 

 

Михайло МАЦЮК,

завідуючий  відділом

організаційно-масової роботи

Архів2022: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід