Заняття обласного опорного закладу освіти з теми «Організація професійної орієнтації дітей та учнівської молоді»

12 березня 2014 року проведено заняття для слухачів обласного опорного закладу освіти з теми:«Організація професійної орієнтації дітей та учнівської молоді» на базі Броварського навчально-виховного об’єднання Броварської міської ради. Слухачі ООЗО знайомилися з психолого-педагогічними аспектами профорієнтаційної роботи з дітьми старшого дошкільного віку. До ООЗО завітали Теплюк Л.М., заступник начальника управління освіти і науки Броварської міської ради, Мартенко О.О., завідуюча науково-методичним центром, Нечай О.В., керівник міської психологічної служби, Пєтушкова Л.А., завідувач центру практичної психології і соціальної роботи КОІПОПК.

Ткачук І. О., директор закладу, презентувала діяльність «Школи життєвого успіху», і проект, який реалізується в центрі розвитку дитини – «Школа радості та сили розуму».

Сліпкань С.В., заступник директора з навчально-виробничої роботи, розповіла, як у НВО проводиться підготовка педагогічних працівників до здійснення профорієнтаційної роботи. Кисіль С.В. методист з профорієнтаційної роботи презентувала профорієнтаційну програму «Калейдоскоп професій». Форми і методи профорієнтаційної роботи з дітьми дошкільного віку, які використовують у навчально-виховному процесі закладу, представила Вальченко В.О., методист з дошкільної освіти НВО.

Слухачі та учасники засідання відвідали інтегроване заняття для дітей старшого дошкільного віку «Космічна подорож» (Вальченко В.О., Петрушкевич С.А.), заняття з англійської мови «Їжа» (Кособуцька І.А.). Вихованці групи «Малятко» знайомилися з професією космонавта, подорожували Всесвітом, досліджували сонячну систему, визначали особливості професій, пов’язаних із харчуванням.

Майстер-клас провела практичний психолог закладу Андрієць О.С., яка презентувала учасникам інтерактивні методи профорієнтаційної роботи з дітьми дошкільного віку.

На заняття слухачі ООЗО звітувалися про виконання домашнього завдання, зокрема: Мельник Н.А., практичний психолог Зеленьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Миронівського району, Миколаєнко Ж.М., практичний психолог Яготинського НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», презентували план профорієнтаційної роботи у навчальному закладі.

 

Творче завдання слухачам:

Розробити навчальне заняття або профорієнтаційний захід для учнів 1-4 класів (початкова школа) з елементами профорієнтації.

 

План проведення заняття

Презентація "Інтерактивні методи профорієнтаційної роботи практичного психолога з дітьми дошкільного віку"

Презентація "Професійна орієнтація у формуванні особистісних та професійних якостей педагога"

Презентація "Рання профорієнтація дітей старшого дошкільного віку"

Презентація "Рання профорієнтація. Інтегроване заняття Космічна подорож"

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід