Заняття обласного опорного закладу освіти з теми «Організація і зміст професійної орієнтації учнів основної школи»

12 листопада 2014 року було проведено заняття для слухачів обласного опорного закладу освіти з теми:«Організація і зміст професійної орієнтації учнів основної школи» на базі Броварського навчально-виховного об’єднання Броварської міської ради.

З привітальним словом до слухачів звернулись координатор Пєтушкова Л.А., завідувач центру практичної психології і соціальної роботи КОІПОПК та Мартенко О.О., завідуюча науково-методичним центром управління освіти і науки Броварської міської ради. На занятті також були присутні Нечай О.В., методист науково-методичного центру та Ткаченко В.С., головний спеціаліст відділу виховної роботи управління освіти і науки Броварської міської ради.

Ткачук І. О., директор БНВО, ознайомила слухачів з забезпеченням професійного самовизначення на допрофільному етапі навчання в умовах освітнього округу.

Теоретичну частину засідання продовжила заступник директора з навчально-виробничої роботи Сліпкань С.В., яка розповіла про організацію допрофільного навчання в закладі та програми курсів за вибором Крок у Світ професій. Практико-орієнтовний проект «Крок у Світ професій» для учнів 8-9 класів який впроваджується у Центрі професійної освіти БНВО презентувала Кисіль С.В. методист з профорієнтаційної роботи.

На завершення теоретичної частини Бондар К.С. практичний психолог, провела тренінг «Крок назустріч майбутньому».

Практична частина була поділена на дві частини:

  1. Педагогічна майстерня (проведення майстер-класів).
  2. Робота в творчих групах.

В першій частині слухачі мали змогу прийняти участь у майстер-класах з професії перукар на тему «Плетіння кіс» (вчитель Шелест Г.В.), з професії кухар на тему «Оздоблення страв» (вчитель Мухіна С.Л.).

Робота творчих груп розпочалася проведенням Брейн-рингу з професії водій на тему «Автопрофі» (вчителі Панкова О.О., Кисіль С.В.), а виявлення особистих схильностей до певного виду діяльності, слухачі змогли через опитувальник «Побудова кар’єри» який провів для них вчитель Хитрий О.О. (професія оператор комп’ютерного набору).

На завершення заняття слухачі ознайомилися з планом роботи ООЗО на 2014/2015 н.р.

Завершилося заняття ООЗО підведеням підсумків та поясненням творчого завдання.

 

Творче завдання слухачам:

  1. Розробити методичні рекомендації щодо організації   профорієнтаційної роботи в навчальному закладі.
  2. Розробити профорієнтаційний захід для учнів 8-9 класів.

 

Презентація "Організація та зміст професійної орієнтації учнів основної школи"

Презентація "Практико-орієнтований проект "Крок у світ професій"

Презентація "Тренінг "Крок  на зустріч  майбутньому"

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід